islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5668
EURO
34,8820
ALTIN
2.438,56
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Daha Isınmayı Çözemeyen Avrupa Rusya’ya Meydan Okuyor

Daha Isınmayı Çözemeyen Avrupa Rusya’ya Meydan Okuyor

Avrupa Birliği’nin siyasi ve askeri güç olamamasının yanında sosyal konularda da çözüm üretemediği ortaya çıktı. Ukrayna krizinde büyük bir doğal gaz krizine giren Avrupa, NATO’ya sığındı.

Rusya’dan Avrupa’ya uzanan en son boru hattı olan Nord Stream 2’nin lansmanı, AB’nin Üçüncü Enerji Paketi ile uyumsuz olduğu iddiasıyla hâlâ erteleniyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa küresel kıtlıklar arasında ani gaz fiyatlarıyla mücadele ederken bile sertifikasının “duraklatıldığını” söyledi.

İspanyol gazetesi La Vanguardia, hükûmetteki kaynaklarına dayanarak, NATO’nun Avrupa’nın Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için Katalonya, İspanya ve Fransa’yı birbirine bağlayacak bir boru hattı inşa etmeyi planladığını yazdı.

Önerilen yapının Cezayir’den ve başka ülkelerden LNG sevkiyatlarından yılda yaklaşık 7 milyar metreküp doğal gaz transferinde kullanılabileceği bildiriliyor. Gazete, ikincisinin İspanya ve Portekiz’de bulunan sekiz LNG tesisinde depolanıp işlenebileceğini söyledi.

La Vanguardia’nın kaynakları, önerinin NATO’nun “çalışma masasında” olduğunu ve Almanya’nın projeyle “çok ilgilendiğini” iddia ediyor.

AVRUPA’NIN GAZ SORUNU

Yeni bir boru hattının tartışıldığına ilişkin raporlar, 2021’de gaz fiyatlarında ani artışla karşı karşıya kalan Avrupa enerji endüstrisi için zorlu bir yılın ardından geldi. AB’nin rezervlerinin yarı yarıya olması nedeniyle fiyat etiketi ilk olarak bin metreküp başına 1.000 dolarlık tavanı aştı. zorlu bir kıştan sonra dolu, ancak yıl sonunda 2.000 dolara ulaşacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.