islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

VELİLER DİKKAT! UZMANLAR UYARIYOR! ‘ÖĞRENCİLERİN YARISI…’

VELİLER DİKKAT! UZMANLAR UYARIYOR! ‘ÖĞRENCİLERİN YARISI…’
16 Aralık 2022 10:13
A+
A-

Son zamanlarda özellikle çocuklarda solunum yolu hastalıkları çok yaygın hale geldi. Pek çok kişinin tam da bu nedenle yeniden maske takmaya başladığını da görüyoruz. Ayrıca gelecekte daha fazla kişinin maske takması bekleniyor. Maskelerin tıpkı pandemilerde olduğu gibi virüslere karşı kalkan görevi gördüğü biliniyor. Ayrıca okul yöneticileri de maske kullanımını desteklemektedir. Bu nedenle bazı okul yetkililerinin velileri mesajlarla aradığı öğrenildi. Ayrıca bazı okullarda sınıftaki öğrencilerin yaklaşık yarısının hastalık nedeniyle okula gidemediği tespit edildi. Şimdi uzmanlar bu konuda ne düşünüyor ve nasıl uyarıyorlar merak ediyorum.Maske dirilişi mi? Öğrencilerin okulda maske takması zorunlu mu?

SINIF MEVCUDİYETİ YARI YARIYA DÜŞTÜ

ATV Haber’de yer alan habere göre; Öğrenciler “Fazla grip oluyoruz.”, “Tüm sıra arkadaşlarımızda grip var.”, “Hastalık çok var, grip salgını falan.” ve “Okullarda çok grip var, okula gelip geri gidiyorlar gripten.” yorumlarını yaptı.

RSV, influenza ya da adenovirüs; şu sıralar okullarda kol gezen virüslerden sadece birkaçı olarak biliniyor. Okullarda sıklıkla görülen bu virüs sınıf mevcudiyetini neredeyse yarı yarıya düşürdü.

Veliler “Felaket grip var ortalıkta, salgın var” şeklinde konuşurken öğrenciler ise “Maske takmadığımız için fazla grip oluyoruz.” yorumunu yaptı.

OKUL YÖNETİMLERİ HAREKETE GEÇTİ

Virüslerin özellikle okullarda hızla yayılması bazı okul yönetimlerini harekete geçirdi. Veliler “Hasta olan çocukların maske takması lazım, bizlerin bile takması lazım” derken velilere çocuklarınızı okullara maskeyle yollayın çağrısı yapıldı. Bu çağrı uzmanlardan da destek gördü.

“ÇOCUKLARIN MASKEYLE OKULDA BULUNMASI DAHA UYGUN”

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Öğr. Üyesi M. Banu Yazıcı konuyla ilgili açıklamasında “Hafif bir semptom bile başlasa o çocukların maskeyle okulda bulunması daha uygun olabilir” dedi.

Neden maske taktığı sorulan bir 8. sınıf öğrencisi ise “Çünkü grip salgını var, ondan maskemi taktım” cevabını verirken bir başka öğrenci de “23 kişiyiz ama 14 kişiyle falan ders işliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Dr. Yazıcı, “Acile gelenlerin 3’te 1’i influenza pozitifliğiyle karşımıza geliyor” derken çocuklar “Herkes hasta oluyor, hapşırıyor, öksürüyor” yorumunu yaptı. “Kim dedi sana maske tak diye” şeklinde soru sorulan maskeli bir çocuk ise “Arkadaşlarım dedi, burada salgın var. Hastayım” cevabını verdi.

UZMANLAR UYARDI: ÇOCUKLAR ÇOK HASTA OLDUĞUNDA OKULA GİTMEMELİ

Salgının günden günden hızla yayılmasına sebep olarak okullar işaret ediliyor. Çünkü; bulaşıcı hastalığa sahip çocuk sıra arkadaşına, sıra arkadaşı da evine gittiğinde diğer aile büyüklerine ve kardeşlerine hastalığı bulaştırıyor. İşte bu yüzden uzmanlar çocukların çok hasta olduklarında okula gitmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Çocuklar “Herkes hasta olduğu için okula gelemiyor” derken veliler ise “Okula gidemiyorlar, 3 hafta gitmedi benim kızım okula” ifadelerini kullandı.

Dr. Yazıcı ise “Akut enfeksiyon varsa yani ateşli durum varsa zaten okula göndermemek gerekiyor. Eğer öksürükleri varsa, hafif başlangıçlıysa o durumlarda maske takılması önerilebilir” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.