islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

DAKİKA DAKİKA 15 TEMMUZ GECESİ..

DAKİKA DAKİKA 15 TEMMUZ GECESİ..
14 Temmuz 2023 11:41
A+
A-

Hain FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimin yedinci yıldönümü…

Bu darbe girişiminin “Tiyatro” olduğunu savunan hala var mı bilemiyoruz ama bildiğimiz bir gerçek var, o da darbelerin artık tarihe karışması gereği…

Birilerinin tiyatro dediği ama 253 vatandaşımızın hayatını kaybettiği,  binlercesinin de  yaralandığı ve sakat kaldığı o elim gecede neler oldu kısaca hatırlayalım…

15 TEMMUZ 2016

*15 Temmuz 2016 gecesinde TSK içinde kendilerini “Yurtta sulh Konseyi” olarak tanımlayan 1 Dolar’a satılmış Fetö mensubu askerlerin yapmaya çalıştığı ama basiret sahibi halkımızın canı pahasına engellediği bir darbe girişimidir.

*Gece 03.00- 06.00 saatleri arasında yapılması planlanan darbe, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın darbe girişimini haber almasıyla erken saatlere çekildi ve başladı.

*Saat 22.00 sularında Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, jandarma birlikleri tarafından trafiğe kapatıldı. Aynı saatlerde Ankara’da F-16 savaş uçakları alçak uçuş yapmaya başladı.

*Darbe planında her şey düşünülmüştü. F-16 Savaş uçaklarının havada uzun süre kalabilmesi için İncirlik üssü’nden yakıt ikmal uçağı da kaldırıldı.

*Tüm bunlar olurken, Milli İstihbarat Teşkilatına askeri bir helikopter ateş açtı ateşe MİT görevlileri tarafından ateşle karşılık verildi.

*İstanbul Atatürk Hava Limanında ise sadece inen uçaklara izin verilmek kaydıyla hava limanı trafiğe kapatıldı.

*Tabi bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri e-posta adresinden basın mensuplarına “ülke yönetimine Yurtta Sulh Konseyi tarafından bütünüyle el konulmuştur” mesajı göndermekte ihmal edilmedi.

*Bu mesajın gönderildiği zaman dilimine eş olarak TRT 1 canlı yayını kesildi, haber spikeri Tijen Karaş’a Yurtta Sulh Konseyi adına bir darbe metni okutuldu.

*Saat 00.002da Darbeciler Gölbaşı’nda ki Özel Harekat Daire Başkanlığını bombaladı 43’ü polis 44 kişi şehit oldu.

*Darbe girişim esnasında Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN canlı yayınına görüntülü telefon görüşmesi ile katılarak, girişimin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılmadığını belirtti ve  tüm halkı darbe girişimine karşı koymak adına meydanlara, köprülere ve hava limanlarına davet etti.

*Darbe girişimine karşı koymak adına yapılan en akıllıca işlerden bir tanesi de Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in  talimatıyla, Türkiye genelinde bütün camilerden Sala verdirilmesi oldu.

*Saat 01.00’ı gösterdiğinde, darbe girişiminde bulunanlar için Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca Türk Ceza Kanununun 309, 311, 312 ve 313. maddelerine dayanılarak resmen soruşturma başlatıldı ve gözaltı kararı alındı.

* Saat 02:00 civarında Ankara’da darbe teşebbüsünde bulunan askerlerin kontrolünde bulunan iki helikopter, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki F-16 savaş uçağı tarafından vurularak düşürüldü.

*Tüm bunlar olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine ve salaları duyarak sokağa çıkan vatandaşlar ile darbeci askerler arasında çatışmalar yaşandı. Çıkan çatışmalar esnasında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) reklam kampanyalarını hazırlayan Erol Olçok dahil olmak üzere birçok vatandaş hayatını kaybetti.

*Aynı zaman dilimi içinde, TBMM’de tüm siyasi Parti Milletvekilleri tarafından darbe girişimi konusu görüşülürken, meclis darbeci askerler tarafından bombalandı ve bu saldırı dört kez tekrarlandı.

* Saat 03:20 sularında ise İstanbul’da ise, Doğan Medya Merkezi basılarak CNN Türk’ün yayını kesildi, Gazetelerin basımı durduruldu. Buna eş zamanlı olarak da Ankara Gölbaşı’nda bulunan TÜRKSAT tesisleri bombalandı.

*Saatler 04:00’ü gösterdiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan F16’lardan gizlenmek için sivil uçak ile Atatürk Havalimanına indi ve basın açıklaması yaparak “Bu bir ayaklanma, ihanet, vatana ihanet hareketidir. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler” dedi.

* Saat 05:00’ten sonra İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı darbeyi planlayanlara ve içinde bulunanlara darbeye teşebbüs suçundan soruşturma başlattı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da darbecilerin darbe başarılı olduğunda kullanacakları sıkıyönetim planından harekete geçerek birçok kişi hakkında yakalama kararı çıkarttı.

*Saraçhane’de bulunan İBB binasını ele geçiren askerler ile polis arasında gerçekleşen çatışmalardan sonra binanın kontrolü polis tarafından ele geçirildi

*Saat 06:40 sularında Boğaziçi Köprüsü’nde bulunan yaklaşık 50 kişilik darbeci askerler ellerindeki silahları bırakarak polislere teslim oldu. Bu dakikalarda darbe girişimin başarılı olmadığını anlayan Türk Telekom binasında bulunan darbeci askerler de teslim oldu. Jandarma Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesini elinde tutan 250 asker gözaltına alındı, 17 darbeci asker öldürüldü.

*En son olarak da Genelkurmay Başkanlığı’nı kontrolü altında bulunduran darbeci askerlere yapılan operasyonla beraber 700 silahsız er ve erbaş teslim oldu.

HABER YORUM

Darbe ve darbeciler hakkında yapacağımız tek yorum var aslında. Darbeler, devletimizin bekasını, milletimizin zekasını hafife alma girişimleridir.

Gerek Osmanlı döneminde gerekse Cumhuriyet döneminde yapılan darbeler, bunu bizlere açık ve net bir şekilde göstermektedir.

15 Temmuz Gecesi gerçekleşen darbe girişimi tarihe farklı bir açıdan geçen darbe girişimidir. Zira dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir şekilde darbeci askerlere halkımız tarafından karşılık verilmiş, darbeye darbe ile karşılık verilerek halkımız kazanmıştır.

Halkımız o elim gecede, ülkemiz üzerinde kötü emeller besleyenlere gerekli cevabı vermiş, kendi iradesinin dışında hiçbir iradeye boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

15 Temmuz darbe girişimini hafife alanlara ve tiyatro(!) diyen zihniyete de 28 Mayıs seçimlerinde bir ders daha vermiştir.

MİRATHABER.COM

15 TEMMUZ ŞEHİT ANNESİ: “BU SÖZLER BİZİ YIKIYOR”

 

 

ETİKETLER: 15 Temmuz, Manşet, Tiyatro
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.