islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

İSRAİL KATLİAMINA ONAY VEREN HER YAHUDİ CANİDİR

İSRAİL KATLİAMINA ONAY VEREN HER YAHUDİ CANİDİR
29 Kasım 2023 15:00
A+
A-

“Hamas’ın yaptığını Türkiye’de de yapmak gerekir” diyen Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Hamas‘ın yaptığını Türkiye’de de yapmak gerektiğini” söyleyen Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlattı.

VİDEOSU İNFİAL YARATMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sosyal medyada paylaşılan videoda “Hamas‘ın yaptığını Türkiye’de de yapmak gerektiğini” söyleyen İsmailağa cemaatinin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

BAŞSAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Sosyal medya platformunda çeşitli hesaplar tarafından paylaşılan ve Saadettin Ustaosmanoğlu isimli kişiye ait olduğu belirtilen video içeriğinde sarf edilen sözlerin ve beyanlar ile ilgili olarak TCK 214. maddesinde düzenlenen ‘Suç işlemeye tahrik’ suçu kapsamında şüpheli hakkında resen soruşturma başlatılmıştır.” denildi.

 İSRAİL KATLİAMINA ONAY VEREN HER YAHUDİ CANİDİR

İsrail Katliamına onay veren her Yahudi ister Telaviv’de ister dünyanın her hangi bir şehrinde yaşasın manen canidir. Ama bizzat silah kuşanmadığı için hukuken sorumlu tutulamaz. Durum İslam Hukuku’nda da böyledir.

HAMAS İsrail mezalimi altında vatanını korumak mecburiyetinde kalmış kahraman  ve şanlı yiğitler grubudur. Onu bütün ruhumuzla destekliyor ve yaptıklarını doğru buluyoruz.

Üstelik HAMAS savaş hukuku ve ahlakına uygun davranmıştır. Şimdilerde ortaya çıktığı üzere müzik festivaline katılan gençleri o öldürmemiş, Şifa hastanesi örneğinde görüldüğü üzere Hastaneye sığınarak vatandaşlarını tehlikeye atmamıştır. Bütün bunları yapan maymunlaşıp domuzlaşan mütecaviz İsrail ordusudur.

Hamas’ın yaptığını Türkiye’de de yapmak gerektiğini” söyleyen Saadettin Ustaosmanoğlu bir cemaat adına  konuşma yaptığı izlenimini verdiği için samimi olsa da hatalıdır. Nitekim İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ınca aleyhine sorgulama başlatılmıştır.

Peki Saadettin Ustaosmanoğlu hatalıdır da Türkiye Yahudileri Cemaati liderleri hatalı değil midir?

Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya ve Türkiye dâhil, Dünyanın 100 ayrı ülkesinde 5000’i aşkın mitingle yerilip lanetlen İsrail mezalimi,  beş yüz yıldır aramızda yaşayan Yahudilerince de telin edilmesi gerekmez miydi

Her ülkede hukuk ve ahlak dışı tavır koyabilecekler olduğuna göre Yahudi vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekmez miydi?

Üstelik zarif bir dille de tarafımızdan uyarıldılar. Hatırlatma babında uyarımızı sunalım:

TÜRKİYE YAHUDİLERİ ACIMIZI PAYLAŞMAYACAK MI?

Yüce Kitabımız Kur’ân’dan aldığımız emir/öğüt gereği Biz Müslümanlar Yahudileri aynı görmüyoruz. Onlarını her türlü zulmü yapabilen ve çoğunluğunu Siyonistlerin oluşturduğu azgın zalimleri olduğu gibi insan oğlu insan adilleri olduğunu da biliyoruz.

Arkasını Amerika’ya dayayan İsrail yönetimlerinin Filistinli- Gazzeli kardeşlerimiz üzerine bombalar yağdıran uygulamasına karşı çıkan adaletli insan Yahudileri İsrail’de ve dünyanın her yerinde görüyoruz.

Ülkemizde beş yüz yılı aşan tarihleri olduğunu bildiğimiz Türkiye Yahudileri vatandaşlarımızın bizi tanıdıklarını ve yüreklerimizin yandığını bildiklerini ümit ediyoruz.

İsrail’in yalnız Türkleri değil dünya halklarını ayaklandıran zulmüne karşı Türkiye Yahudilerinin  de tavır koymasını ve  acılarımızı paylaşmalarını bekleriz.

Biz onlardan Yahudiliğe karşı çıkmalarını değil, mezalime karşı durmalarını isteriz. Adalet ve merhamette birleşemeyeceksek nerede birleşecek ve birlikteliğimizi nasıl sürdürebileceğiz?

Ülkemiz Yahudilerinin paylaşımları olduğunu ümit ederiz. Bize kadar ulaşamadığına göre tekrarlanmasında fayda görürüz.

Biz, bizimle kaynaşan beşyüz yıllık  gayr-ı müslim vatandaşlarımıza sahip olmakla medeniyetimiz adına iftihar ediyoruz. Sırrımız saflık değil dünya ve ahiret geçeri olan  ve  Cennete yol açan adalet ve merhamettir.

MİRAT HABER