islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Dar gelirlilere düşük elektrik faturası kesilecek

Dar gelirlilere düşük elektrik faturası kesilecek
18 Kasım 2021 15:52
A+
A-

Hükûmet, dar gelirlilerin elektrik zamlarını çok fazla hissetmemesi amacıyla faturalarda kademeli tarife modeline geçiyor. Yeni sisteme göre, elektriği tasarruflu kullanan kişilere düşük tarife belirlenirken fazla tüketim yapanlara ise maliyet katlanacak.

AK Parti milletvekillerinin önceki gün TBMM Başkanlığına sundukları torba teklifte, elektrik abonelerini ilgilendiren önemli bir düzenleme yapıldı.

Tasarıya göre, EPDK, abonelere tüketim miktarlarına yönelik farklı tarifeler sunacak. AK Parti ekonomi kurmayları, düzenlemenin amacının özellikle dar gelirlilerin elektrik fiyatları artışlarından etkilenmemesi olduğunu ifade ettiler.

Tarifeler Farklı Hesaplanacak

Yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren EPDK aylık olarak tüketilecek elektrik miktarına ilişkin tarifeleri belirleyecek. Belli bir kilovatsaat limitinin altında kalanların tarifeleri daha düşük hesaplanacak. Aylık belli bir tüketime kadar tarifeler düşük tutulacak. Elektriği tasarruflu kullananların tarifesinin düşük olması beklenirken fazla tüketimde ise maliyet daha da artacak.

Teklifin gerekçesinde “Enerji verimliliğini artırmak amacıyla aynı abone grubunda yer alsa bile maliyet bazlı tarife metodunun yanında elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik edici, benzer abone gruplarında fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması amaçlanmaktadır. Bu düzenleme ile maliyetler için bir çalışma yapılması, gerekli olan abone grubu için normal tüketim miktarına uygun olarak bir kademe belirlenmesi ve oluşan tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetlerin bu kademe üstünde tüketim yapar aynı abonelere yansıtılması amaçlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.