islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“DEPREM BİNALARIN DAYANMA GÜCÜNÜ AŞTI”

“DEPREM BİNALARIN DAYANMA GÜCÜNÜ AŞTI”
15 Mart 2023 09:54
A+
A-

BBC, Türkiye’ye gelen İngiliz ekibin depremin yıkımına dair ulaştıkları sonucu yazdı. Depremin büyüklüğüne dikkat çekilen yazıda şu ifade dikkatleri çekti:

‘Bazı bölgelerde yer hareketi o kadar büyüktü ki binaların dayanma gücünü aştı’

Yorumumuz

Depreme akıl yanı sıra Kur’ân vahyinin penceresinden bakamadığımız için depremin kabuğunda yoğunlaşıp durduk, iç hakikatine nüfuz edemedik.

Mesela rüzgarlar ve  hortumlar gibi fay hatları hareketi olan depremler de  da Allah’ın varlıklarına kodladığı bilgilere göre hareket ederler.

Yeryüzünün muhtaç olduğu deprem doğal doğrultasında oluşurken Kıyamet’in habercisidir.

Allah’ın iradesi zaman, mekân ve şiddet yönünde görevlendirici olduğunda depremler Allah’ı ve yasalarını unutanlara Uyarıcı olurlar.

Depremler insanlara günahları olmaksızın Kulluk denemesi olarak da gelirler. Ama en mühimi  zalimleşen kâfirlere Ceza olarak gelmesidir.

Ceza depremi olarak geldiğinde ise binaların dayanma gücünü aşacak şekilde gelir ve o zaman da yıkar geçer.

Oluşumu ve etkileri göstermektedir ki 06 Şubat depremi Kıyamet’i hatırlatıcı olduğu gibi Uyarıcı, Kulluk denemesi gereği ve Ceza olarak de gelmiştir.

Ceza depremleri müminleri de kuşatabilir ama onlar için  şehidlik ve Cennet’e yol olur.

Hulasa ‘Bazı bölgelerde yer hareketi o kadar büyüktü ki binaların dayanma gücünü aştı’ şeklindeki haber doğrudur. Deprem böylesi geldiğinde ise zemin uygun ve binalar az katlı ve sağlam olsa da yıkıcı olur. Çünkü ceza olarak gelmiştir.

Ceza depremleri ancak insanların yürekten imanları, hukuki ve sosyal adaletleri ve tövbeleri ile önlenebilir.

GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW’UN AMACI NE?

 

ETİKETLER: Manşet