islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM
11 Şubat 2023 10:20
A+
A-

10 ilimizi etkileyen ve büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri devam ediyor.

Son alınan bilgilere göre 16 milyon kişinin yaşadığı 10 şehri etkileyen depremler binlerce binayı yıktı. İki büyük depremde 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiğini 80 bin 88 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Güvenlik güçleri ve Sağlık ekipleri dahil arama ve kurtarma alanında çalışanların sayısı ise 60.218. Şu anda deprem bölgesinde sahada 4794 iş makinası çalışıyor.

Tüm Havalimanları kullanılır durumda ve özellikle Adana Havaalanı lojistik destek sağlıyor. Gece görüşü olan helikopterlerde sevkiyatlarına 24 saat esaslı olmak üzere devam ediyor.

DEPREMZEDELERİN BARINMA VE İAŞESİ

Yaklaşık 450 bin kişi Üniversitelerin ve Milli eğitimin yurtlarına yerleştirilmiş durumda. Antalya, Mersin ve Muğla’da bulunan otellere 1 Milyon 100 bin kişi yerleştirileceği açıklandı.

Depremzedelerin barınması için Kurulan çadırların sayısı ise 100 bine ulaştı.

HABER YORUM

Büyüklüğüne ve etkilediği alana bakıldığında bu deprem, “Asrın felaketi” olarak niteleniyor. Bu depremden yaklaşık 15 Milyon insanımız etkilendi.

Yüce Rabbimiz “Her zorlukta bir kolaylık vardır” buyuruyor. Bu deprem felaketinden sonra da yüce rabbimiz, inanıp tevekkül ettiğimiz taktirde bizlere kolaylıklar gösterecektir İnşallah!

Acımız büyük! Bu yaşadığımız büyük acının içinde, enkaz altından kurtarılan insanları görünce, bir nebzede olsa seviniyor teselli buluyoruz.

Kurtarılan insanlarımızın sayısının artması duasıyla “Geçmiş olsun Türkiye’m!”

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.