islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Filistinliler, İsrail ordusu tarafından öldürülen çocuğun yasını tutuyor

Filistinliler, İsrail ordusu tarafından öldürülen çocuğun yasını tutuyor

Mirat Haber Ajansı

Ali Ebu Ali, Cuma günü İsrail güçlerinin işgali altındaki Batı Şeria’daki El-Muğayyir köyünde bir protestoda ateş edilerek öldürdüğünde 15 yaşını yeni doldurmuştu. Uluslararası Filistin Savunması’nın (DCIP) edindiği bilgiye göre, İsrail işgal güçleri, köyün girişinde Filistinli gençlerle İsrail güçleri arasındaki çatışmaları izlerken Ali’yi karnından vurdu. Batı Şeria’nın çoğu gibi, her hafta Muğayyir’de yasadışı İsrail yerleşimlerine karşı protestolar düzenleniyor. Bir ambulans, Ali Abu Alia’yı Ramallah’taki bir hastaneye götürdü ve orada bir doktor, gelişinden kısa bir süre sonra öldüğünü bildirdi. Diğer dört Filistinlinin kauçuk kaplı metal mermilerle yaralandığı bildirildi. Medyada Cuma günü çıkan haberlere göre, bir İsrail askeri sözcüsü protestoda gerçek mühimmat kullanıldığını yalanladı.

DCIP’ye göre Ali, Batı Şeria’dan İsrail güçleri tarafından bu yıl canlı mühimmat kullanılarak öldürülen beşinci Filistinli küçük. Cinayeti son yıllarda Muğayyir’de ikinci kez belgelendi. Şubat 2018’de İsrail güçleri Muğayyir’de 16 yaşındaki Laith Abu Naim’i askeri bir araca taş attıktan sonra vurarak öldürdü. Uluslararası hukuka göre, kasıtlı ölümcül güç yalnızca yaşama veya ciddi yaralanmaya yönelik doğrudan bir tehdit olduğunda haklı çıkarılabilir, ancak DCIP tarafından yapılan soruşturmalar, İsrail kuvvetlerinin, haksız koşullarda Filistinli küçüklere karşı ölümcül güç kullandığını, bunun yargısız infaz anlamına geldiğini gösteriyor. Oğlanların babası Ayman, kendisini en çok rahatsız eden şeyin, bazılarının 15 yaşındaki bir çocuğun vurulduğunu duyunca şaşkın görünmesi olduğunu söylüyor. Filistinliler İsrail ordusu tarafından sürekli hedef alındığı için bunun yeni bir şey olmadığını söylüyor. Çiftlik hayvanları öldürülüyor, evleri bombalanıyor ve yok ediliyor, çocukları vuruluyor ve yasadışı bir şekilde tutuklanıyor ve eğer askeri değilse yerleşimciler ele geçiriyor. Mahallelerindeki iki cami şimdiye kadar yerleşimciler tarafından yakıldı, El Kabeer Camii ve Ebu Bekir Camii. 17 yaşındaki diğer oğlu Bassam, daha önce İsrailli yerleşimciler ve İsrail ordusu tarafından iki kez yaralandı. Her Cuma, İsrailli yerleşimciler El-Muğayyir’de caddelerin aşağısında ortaya çıkıyor ve Filistinli sakinlere saldırmaya, onlara ya da arabalarına taş atmaya başlıyor. Bunların hepsi saldırıya uğrayanların kendilerinin olduğunu söyleyebilmeleri için onları saldırmaya kışkırtmak amacıyla yapılır. Ayman, dünyanın neler olup bittiğini bildiğini ancak kimse harekete geçmediğini söylüyor. Eymen, işgal ortadan kalkana kadar Ali’nin sebepsiz yere ilk ölen kişi olmadığını ve sonuncusu olmayacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.