islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

DEPREMİN ARDINDAN AKKUYU NGS’DEN EKİPMAN GÖNDERİLDİ!

DEPREMİN ARDINDAN AKKUYU NGS’DEN EKİPMAN GÖNDERİLDİ!
11 Şubat 2023 09:00
A+
A-

Depremin ardından Türkiye’deki Akkuyu nükleer santralinden iş makineleri, enkazı kaldırmak için gönderildi.

Rosatom’un proje şirketi Akkuyu Nükleer, Rusya’nın katılımıyla Türkiye’deki Akkuyu NGS’nin inşaatıyla uğraşan kuruluşların, depremden sonra enkaza yardım için personel ve ekipmanlarını gönderdiğini açıkladı.

Afetten etkilenen yerlere 200’den fazla kişi ve vinçler, traktörler, ekskavatörler, damperli kamyonlar olmak üzere yaklaşık 80 parça ekipman gönderildi.

Ayrıca, depremzedeler için sıcak tutan giysiler ve temel ihtiyaçlardan oluşan eşyalar toplandı. Toplama noktaları, Akkuyu NGS sahasındaki işçilerin çoğunun yaşadığı Silifke, Kum Mahallesi ve Taşucu bölgelerinde bulunmaktadır. Proje çalışanları ve bölge sakinleri dış giyim, ayakkabı, battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu getirdi. Salı akşamına kadar en az 4 ton yardım toplandı, her şey Silifke Belediyesi’ne teslim edildi.  Yardım kampanyası 10 Şubat’a kadar devam edecek. Uçakla gelen doktorları yaralılara ulaştırmak için 60’tan fazla otobüs Adana havalimanına sevk edildi. Mevcut kan bağış noktalarına ek olarak Silifke’deki Kızılay şubesinde ve Büyükeceli’deki işçi kampında noktalar açıldı.

Buna ek olarak, Akkuyu NGS şantiyesinde, Akkuyu Nükleer‘in Ankara ve Moskova’daki ofislerinde de depremzedelere yardım için bağış toplanıyor.

Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, “Böyle bir felakete karşı kayıtsız kalmak imkansızdır, meslektaşlarımıza ve inşaatımızın tüm çalışanlarına katılımlarından dolayı minnettarız. Her saniyenin değerli olduğu bir ortamda, güçler ve kaynaklar anında seferber edilmelidir” dedi.

“Elbette alınan tedbirlerle yetinmeyeceğiz ve gerektiği sürece depremzedelere her türlü desteği vereceğiz. Türkiye halkıyla beraber yas tutuyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyor ve tabii ki enkaz altında kalan herkesin kurtulmasını diliyoruz” diye ekledi.

6 Şubat sabahı Türkiye’nin güneydoğusunda 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a göre, 1939’dan bu yana gerçekleşen en güçlü deprem oldu. Pazartesi günü öğleden sonra, 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yedi günlük ulusal yas ilan etti ve felaketten etkilenen 10 ilde üç ay süreyle olağanüstü hâl ilan edildi.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230208/zemletryasenie-1850571751.html

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.