islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Nijer Mülteci Kampına Saldırıda Sivil Ölümler

Nijer Mülteci Kampına Saldırıda Sivil Ölümler

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler’in verdiği bilgilere göre, Batı Nijer’deki binlerce Malili mülteciyi barındıran bir kampa düzenlenen koordineli bir saldırıda en az üç sivil öldürüldü. Pazar öğleden sonra 50 savaşçı Tahoua bölgesindeki Intikane mülteci kampına saldırdı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği BMMYK Pazartesi günü yaptığı açıklamada, üç kurbanın birinin mülteci komitesinin başkanı, birinin mülteciler farkındalık grubunun başkanı ve birinin de Tahoua göçebe grubunun temsilcisi olduğunu söyledi. Saldırganlar bir de güvenlik görevlisi kaçırdı ve kampın su kuyusunu zehirlediler. Ayrıca kamptaki tesislere zarar verdiler, gıda kaynaklarını boşalttılar ve 40 km’lik bir yarıçap içindeki bölgeye içme suyu sağlayan ana sistemi imha ettiler. Saldırıdan önce, savaşçılar bölgedeki telefon şebekesinin baz istasyonunu da imha etti.

Yerel nüfusun yanı sıra, Intikane kasabası yaklaşık 20.000 Malili mülteciye ve ülke içinde yerinden edilmiş 15.000 Nijeryalı mülteciye ev sahipliği yapıyor. Silahlı gruplar tarafından uygulanan şiddet nedeniyle hepsi köylerinden kaçan insanlar. El Kaide ve DAEŞ grubu bağlantıları olan savaşçılar, bölgede binlerce bölgesel ve yabancı birliğin varlığına rağmen son yıllarda Sahil olarak bilinen Sahra Çölünün güneyindeki verimli bölgelere giderek daha fazla saldırı düzenledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.