islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Dev Bankalar Bitcoin Tahmininde Bulundu: 100 Bin Doları Görebilir

Dev Bankalar Bitcoin Tahmininde Bulundu: 100 Bin Doları Görebilir
17 Ocak 2022 16:07
A+
A-

Bitcoin, geçen sene toplam piyasa değerine göre ilk 10 varlığın arasında yer buldu.

Bitcoin’deki sallantı sürerken Goldman Sachs, JPMorgan ve Bank of America’nın uzun vadeli tahminlerindeki iyimser hava devam ediyor. İsviçreli bankacılık devi UBS ise kripto varlıkların spekülatif olduğu görüşünde ısrar ediyor.

Lider kripto para Bitcoin, iniş ve çıkışları olduğu halde 2021’i senenin başına göre ciddi bir kazanımla kapattı. Bitcoin, geçtiğimiz sene toplam piyasa değerine göre ilk 10 varlığın arasında yer buldu. Bu da Bitcoin’in Goldman Sachs, JPMorgan ve Bank of America benzeri dev bankaların analistlerinin görmezden gelemeyeceği kadar büyük olması anlamına geliyor.

ABD’li dev banka Goldman Sachs’ın önde gelen stratejistlerinden Zach Pandl, Bitcoin’in 100 bin dolara ulaşmasıyla ilgili bir yol çizerken, JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou da kasım ayında bankanın 146 bin dolarlık hedefini tekrarladı. Bank of America ise kripto alanının artık “göz ardı edilemeyecek kadar büyük” olduğunu ifade eden Ekim 2021 raporunda dijital varlık çalışmalarını başlattığını duyurdu.

“YALNIZCA RİSK TOLERANSI YÜKSEK YATIRIMCILAR İÇİN UYGUN GÖRÜYORUZ”

Ancak bu iyimser görüşlere rağmen Bitcoin’in düşüş eğiliminin süreceğini savunan bankalar da mevcut. İsviçre bankası UBS, Bitcoin’le alakalı borsa yatırım fonları gibi karmaşık yatırım ürünlerinin piyasaya sürülmesinin ardından dahi kripto para birimlerini bütünüyle spekülatif olarak görmeyi sürdürüyor.

Bankanın baş yatırım görevlisi Mark Haefele liderliğindeki bir ekip, “Kripto paralara ve coinlere doğrudan maruz kalmayı yalnızca risk toleransı yüksek yatırımcılar için uygun görüyoruz.” diye konuştu. Raporda “Dijital varlıkların temelini oluşturan teknolojiler için potansiyel görürken, coinleri spekülatif olarak görmeye devam ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Küresel bankacılık devlerinin Bitcoin tahminleri şöyle:

“100 BİN DOLAR SEVİYESİNE ÇIKABİLİR”

Goldman Sachs: Banka geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir raporda Bitcoin’in 100 bin dolarlık seviyeye çıkabileceğini, fakat bunun yalnız altından pazar payı almaya devam etmesi halinde gerçekleşebileceğini kaydetti.

Goldman analistleri Bitcoin’deki oynaklığın çekiciliği azalttığı görüşünü taşıyor. Analize göre oynaklığın düşmesi durumunda ise ilgi artacak. Aynı zamanda enflasyon yükseldikçe daha fazla yatırımcı Bitcoin’i enflasyona karşı bir önlem olarak satın alabilir.

JPMorgan: ABD’li yatırım bankası yatırımcıların kripto varlığını giderek altına bir alternatif olarak gördüklerini savunarak 146 bin dolarlık uzun vadeli fiyat hedefini yeniledi.

Bank of America, RBC ve Wells Fargo geçen yıl kripto para birimlerini yatırım yapılabilir varlıklar olarak ele almaya başlasa da bu bankalar henüz resmi bir bitcoin fiyat tahmini yayınlamadı.

UÇUK TAHMİNLER TUTMADI

Citigroup analistlerinin ise daha önce 2020 senesine ait sızdırılmış bir notta Bitcoin’in Aralık 2021’e dek 318 bin dolara ulaşacağı yönünde tahminde bulundukları ortaya çıktı.

2020 senesinde şu anda 40 bin doların üzerinde bulunan Bitcoin için çok uçuk bir tahmin yapılması, bankaların iyimser tahminlerine olan güveni sarstı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.