
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13 Ocak 2026 tarihinde TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdi.
Devlet Bahçeli,Mazlum Abdi isimli terörist siyonizmin yandaşıdır
Bahçeli, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve YPG’yi PKK’nın uzantısı olarak nitelendirdi. PKK’nın örgütsel varlığının feshedildiğini, silahların bırakıldığını belirterek SDG/YPG’nin de aynı akıbete uğraması gerektiğini ifade etti.
Mazlum Abdi (Ferhat Abdi Şahin) hakkında şu ifadeleri kullandı: “Mazlum Abdi isimli terörist siyonizmin yandaşıdır, İsrail’in kuklasıdır. PKK’nın kurucu önderliğine saygısız ve sadakatsizdir.”
Bahçeli, İmralı’daki Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat çağrısının yegâne geçerli muhatap olduğunu vurguladı ve SDG/YPG’nin bu çağrıya uyması gerektiğini savundu.
Halep’teki çatışmalara değinen Bahçeli, DEM Parti’nin açıklamalarını “üzücü ve sorunlu” olarak değerlendirdi. “Hiç kimse, bilhassa DEM Parti, Halep’te Kürt kardeşlerimize saldırıldığını, kanlarının döküldüğünü söylemez; söyleyemez” dedi. Kürt kardeşlerin kanının Türklerin kanı olduğunu, onları ölüme sürükleyenin SDG ve YPG olduğunu belirtti.
Konuşmada ayrıca SDG/YPG’nin dış güçlerle (özellikle İsrail ve ABD) ilişkilerine işaret edildi ve Suriye’nin üniter yapısının korunması gerektiği vurgulandı.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube