islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3612
EURO
34,6938
ALTIN
2.397,81
BIST
10.161,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

DEVLET BASKISIYLA KİRACI EV SAHİBİ ÇATIŞMASI MI?

DEVLET BASKISIYLA KİRACI EV SAHİBİ ÇATIŞMASI MI?
22 Haziran 2023 14:29
A+
A-

Önce haberi okuyalım. Sonra da Devlet öncülüğünde sosyal bünyede açılabilecek  yaralara değinelim:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “2 Temmuz 2023’ten itibaren 1 yıl süreyle konutlarda kira artışı üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak.” dedi.

AYRIŞTIRMALAR YETMEDİ Mİ?

Bu aziz Ülkemizde laiklik- İslam, alevi-sünni, Türk- Kürt ayrıştırması yetmedi, şimdi de devlet eliyle ev sahibi – kiracı çatışması mı çıkarılıyor. Yakında üretici/market  ve market-tüketici savaşı da başlar.

 DEVLET DARBE Mİ VURMAK İSTİYOR?

%25 sınırı uzatılacak öyle mi? Devlet  hem iç barışa ve hem de ekonomiye darbe mi vurmak istiyor? 

Siz şu anda Ülkemizin hiçbir yerinde iki artı bir örneğin 110 metrelik bir daireyi 2 milyondan aşağı alamazsınız.

Bu ne demektir biliyor musunuz? Haziran yirmi itibariyle %43 faiz veren banka var. Hadi biz %30 diyelim, yani iki milyona yıllık altıyüz bin lira faiz veriliyor. Daha açık bir anlatımla ayda 50 000 lira faiz ödeniyor.

Siz iki milyon liraya daire alıp da örneğin 5-7 bin lira kiraya verir misiniz?

Ülkemizde çok lüks semtler dışında 110 metrelik bir daire iki yıl önce 3-4 bin  liraya kiralanabiliyordu. Asgari ücret 11 400 liraya yükseltilmişken kira zammını  %25  sınırlarsanız problemi çözümsüz hale getirirsiniz.

Milletimizi faize yönlendirdiğimiz yetmiyor mu? Şimdi de inşaat sektörü darbe alacak.

%25 zam sınırlamasından vaz geçilmeli,  geniş kapsamlı istişareler yapılmalı, objektif kurallar işletilmelidir?

Bölgelere göre rayiç kira bedellerini çokça aşmak isteyen ev sahipleri için elbette önlem alınmalıdır.

ETİKETLER: KİRA, Manşet
Yorumlar
  1. Abdullah dedi ki:

    Ben ağustos 2022 de evimi kiraya verdim ve o zaman kiracıya ağır gelmesin piyasadaki fırsatçılara inat 2500 liraya kiraya verdim bu sene ise benim de eve ihtiyacım var vd kiracıyı çıkarıp mağdur etmek istemiyorum kiralık yer arıyorum ortalama kira 8 ve 10000 civarında o muhitte şimdi bu zam oranıyla 3100 olan kira alacağım zulüm değil midir bana Allah için söyleyin .devlet de dahil zam oranları yüzde 25 ‘ın çok çok üzerinde olduğu halde neden bize zulmediyor bunu yapacağına bölge bölge tavan fiyat uygulasa yi daha mantıklı değil midir.ama basiret yokki