islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

KENAN IŞIK BİZE NE MESAJ VERİYOR?

KENAN IŞIK BİZE NE MESAJ VERİYOR?
31 Aralık 2022 10:45
A+
A-

Hatırlayalım, ünlü sanatçı Kenan Işık, 2014 yılında gittiği spor salonunda ayağı kayarak düşmüş, başını çarpan Işık komaya girmişti.

Kenan Işık sekiz yılı aşkındır yatağa bağımlı bir hayat sürüyor. Kendisinin bakımı ile ilgilenen ailesi için de sağlam bir iman ve irade gerektiren büyük bir imtihan.

Haberleri okuyup geçiyoruz. Oysa ki hepimizin ders alması gerekir.

Bütün varlıkları yaratan Yüce Allah biz insanları ve de sağlığımızı yaratandır.

Trilyonlarca hücreden yaratılan insan oğlunun sağlığı, bütün bu hücrelerin akıllara dehşet verecek mucicevî bir ihtişamla faaliyetinin ürünü.

Ve sağlık bize Allah’ın verdiği en büyük nimetlerden biri.

O, verdiği nimetler ve koyduğu İslamî emirler ve yasaklarla bizi denemeye uğratıyor. Hastalıklar bizim hatalarımız sebebiyle gelebileceği gibi doğrudan kulluk denemesi olarak da gelebilir.

Bazılarımız sağlıkla, bazılarımız hastalıkla ve bazılarımız da hastalarımızın bakımı ile deneniyoruz.

Hulasa Kenan Işık gibi biz de denenebilir sağlığımızın yitirebiliriz.  Bu sebeple hastalara yardımcı olarak, fakirlerimizin muhtaç olduğu gıdaların sağlanmasına katkı vererek ve bir de Rabbimizden sağlık dileyerek kulluk görevlerimizi yapmalıyız.

Hastalık mutlak bir şer değildir. Kişini ve bakıcılarının hatalarını bağışlatan bir vesiledir de.

Peygamberimiz Hz Muhammed’in nurlu ifadesiyle Allah’tan istenecek en büyük nimet sağlıktır. Allah’a sağlam bir imanla ve sabırla yapılacak hasta bakımı da Cennete götürecek yoldur.

Mirat Haber. com ailesi olarak Kenan Işık ve diğer bütün hastalarımıza eş-ŞAFİ olan Allah’tan şifalar dileriz.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.