islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3633
EURO
34,6915
ALTIN
2.392,12
BIST
10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

Dikkat! Karla Karışık Yağmur Geliyor

Dikkat! Karla Karışık Yağmur Geliyor
6 Aralık 2023 09:52
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre, önümüzdeki 5 gün boyunca Türkiye genelinde sıcaklıkların daha da düşmesi öngörülüyor. Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise yoğun yağış ve sağanak bekleniyor.

Ülke genelinde etkisini artıran soğuk hava dalgası, özellikle bugünden itibaren sıcaklıkları daha da düşürecek.

Cuma gününden itibaren batı bölgelerde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak bekleniyor.

Diyarbakır’ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt’in batısında ise kuvvetli ve çok kuvvetli yağmur ve sağanak öngörülüyor.

Van’ın güneyi, Hakkari’nin kuzeyi, Bingöl’ün yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur, yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Sarı ve turuncu kodlu uyarıların yapıldığı şehirler arasında Adıyaman, Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan bulunuyor.

Kıyı Ege bölgesi için ise İzmir, Aydın ve Muğla çevreleri ile Çanakkale‘nin Ege kıyıları ve Edremit Körfezi’nde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklentisi bulunuyor.

Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalı.

Hava sıcaklıkları, Trakya’da 2 ila 4 derece üstünde, Doğu Karadeniz’de 3 ila 5 derece altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle güneyli yönlere, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege’de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz’in doğusunda ise kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.