islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

SEN HAYVAN BİLE OLAMAZSIN!

SEN HAYVAN BİLE OLAMAZSIN!
23 Ocak 2024 11:02
A+
A-

SEN HAYVAN BİLE OLAMAZSIN!

Aslında bu densiz adamı, haber yapmaya bile değmez… Ama sosyal medya denilen gayya kuyusu,  gençler üzerinde o kadar büyük etkiye sahip ki. Bu olumsuz etkiyi biraz da olsa kırmak adına bu haberi yapmayı uygun gördük.

Bir kere, din ve dini değerlere saygılı olmayı öğrenememiş bu müptezeli ve bu gibi düşünenleri, hangi din olursa olsun dini değerlere saygılı olmaya davet ediyoruz. Gerçi davet, insan olana yapılır ama…

İslam’ın şiarı ezan için “İğrenç bir saldırı” ve “bangır bangır hayvan gibi bağıran ezancılar” tabirini kullanan bu adam(!), öncelikle bir psikiyatriste gidip tedavi olması gereken ruh hastasıdır. Anlaşılan o ki, seküler hayatın pislikleriyle beslenen ruh dünyasında, sevgiye, merhamete, hülasa insancıl duygulara yer kalmamış…

Ezan, tevhid dini İslam’ın minarelerden yükselen sembolüdür. Bu sembol sayesinde, dünyanın her tarafında her saniye, Allah ve Rasulü’nün anılmadığı bir an yoktur. Dünyanın neresine gidersek gidelim, Ezan-ı Muhammedi sesi, İslam’ın sembolü ve şiarı olarak önümüze çıkmaktadır.

Ezelden ebede, olmuş ve olacak her şeyi bilen yüce rabbimiz, ezan karşıtı dangalakların ortaya çıkacağını da bildiği için, şu ayeti kerimeyle bizleri aydınlatmaktadır.

“Namaza davet ettiğiniz vakitlerde, namazı alay ve eğlence konusu haline getirirler. Onlar, ibadetin mahiyetini kavrayamayan, akıllarını faydalı kullanamayan, gelişmemiş cahil bir kavim olmaları sebebiyle böyle yapıyorlar.” (MAİDE 58)

Bu haberimizin başlığına takılanlar olabilir. Ancak şunu ifade edelim ki, yeryüzünde ne kadar hayvan varsa, onların da yüce rabbimizi zikrettiği bilinciyle böyle bir başlığı uygun gördük.

DİNİ DEĞERLERE SAYGILI OLMAK

Ezan, mensubu olmakla iftihar ettiğimiz İslam dinin bir değeridir. Ve kimsenin ezana hakaret etme hakkı yoktur.

Daha önceki yazılarımızda da bunu defalarca dile getirdiğiniz gibi, hangi din olursa olsun dini değerlere saygısızlık gösterenler, insanlıktan nasibini almamış mahluklardır.

Biz, sözü yine yüce rabbimizin ayetlerine bırakalım.

“Ey mü’minler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın; belki de onlar, kendilerinden daha iyidir. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar; belki de alay ettikleri kendilerinden daha iyidir. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İman ettikten sonra, doğrudan ayrılıp günaha girmek (fısk) ne kötü bir isimdir. Tövbe etmeyenler zâlimlerin tâ kendileridir.” (Hucurat 11)

Ezan İslam’ın şiarıdır, bu böyle biline…

NOT:Bu haberimizin başlığına takılanlar olabilir. Ancak şunu ifade edelim ki, yeryüzünde ne kadar hayvan varsa, onların da yüce rabbimizi zikrettiği bilinciyle böyle bir başlık atmayı uygun gördük.

“Yedi gök, arz ve bunların içinde bulunanlar, O’nu tesbih ederler. O’nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur, ama siz onların tesbihlerini anlamazsınız. O, Halîm’dir, çok bağışlayandır.” (İsrâ, 17/44)

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.