islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4316
EURO
34,8125
ALTIN
2.441,95
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

Dikkat! Türkiye’de Afrika Sıcakları Baş Gösterecek!

Dikkat! Türkiye’de Afrika Sıcakları Baş Gösterecek!
16 Nisan 2024 09:00
A+
A-

Türkiye’nin kapısını Afrika sıcakları çalacak: Termometreler 30 dereceyi görecek…

Hafta başından itibaren Türkiye genelinde sıcaklıkların ciddi şekilde artacağı ifade ediliyor. Meteoroloji uzmanları hava sıcaklığının İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da ortalama 30 derece olacağını tahmin etti. İşte detaylar…

Türkiye’yi Afrika sıcaklarının etkisi altında kalacak. Bugünden itibaren artması beklenen hava sıcaklıklarının İstanbul ve Ankara’da 25, İzmir ve Antalya’da ise 30 derece civarlarında seyretmesi beklenmekte. Öte yandan diğer bölgelerin hava sıcaklıklarında da artış olacak.

Türkiye genelinde bu hafta başından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenmekte. Meteoroloji uzmanları, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da hava sıcaklıklarının ortalama 30 derece civarında olacağını öngörüyor.

Afrika’dan esen sıcak rüzgarlar, ülkenin batı ve güney kıyılarını etkisi altına alacak. Bu bölgelerde termometrelerin 4-5 derece daha yukarılara tırmanması ve adeta yaz sıcaklıklarının hissedilmesi muhtemel olacak.

Bölgelere Göre Sıcaklık Farkları ve Tahminler

Karadeniz’in batısında sıcaklık değerleri nisan ayı normallerinden daha yüksek seyredecek. Doğu Karadeniz’de ise salı gününden itibaren sıcaklıklar artacak.

İç Anadolu Bölgesi’nde de sıcaklık, mevsim normallerinin 2-4 derece üzerine çıkacak. Meteoroloji uzmanları Ankara ve çevresinde bu hafta boyunca sıcaklıkların 25 derece civarında seyretmesini öngörüyor.

Potansiyel Yağışlar ve Etkilediği Bölgeler

Meteoroloji uzmanlarına göre, Türkiye’nin bazı bölgelerinde bu hafta yağış bekleniyor. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde zaman zaman yağışlı hava görülebilir.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Mardin, Van ve Hakkari dışında, genel bir yağış beklentisi bulunmuyor. Buralarda hava daha çok kurak ve sıcak olacak.

Uzmanlar, sıcaklık artışının başlıca sebebi olarak Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgalarını işaret ediyor. Bu dalgalar, her yıl olduğu gibi bu sene de Türkiye’nin hava şartlarını doğrudan etkiliyor.

Ayrıca, küresel iklim değişikliğinin de etkileri göz ardı edilmemeli. İklim uzmanları, bu tür sıcak hava dalgalarının gelecekte daha sık ve şiddetli olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Vatandaşlara Öneriler ve Önlemler

Sıcak hava koşulları altında, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için sağlık riskleri artmaktadır. Vatandaşların, bol su tüketimi ve güneşten korunma gibi önlemleri artırmaları öneriliyor. Ayrıca, en sıcak saatlerde dışarı çıkmaktan kaçınmak ve güneş koruyucu ürünler kullanmak da bu dönemde sağlık için önemli tedbirler arasında yer alıyor. Uzmanlar, sıcak hava dalgası süresince serin ve gölgelik alanlarda vakit geçirilmesini tavsiye ediyor.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.