islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Diktatör Netenyahu Hesap Veriyor

Diktatör Netenyahu Hesap Veriyor

Uzun yıllar İsrail’i yöneten eski Başbakan Benjamin Netenyahu’nun hukuk dışı icraatlarının hesabı sorulmaya başlandı. Netenyahu’dan hesap sorulması, diğer ülkelerdeki “ali kıran baş kesen” siyasi yöneticilere bir ders olacak nitelikte. Bu tür merhametsiz yöneticilerin halk tarafından sandıkta devrilmesinden sonra, gelecek siyasi kadroların yasal çerçeve içerisinde hesap sormaları, seçme ve seçilmeye dayalı rejimleri daha da sağlamlaştırıyor. Netenyahu gibi suret-i haktan görünüp kanunların etrafını dolanmaya çalışanlardan ve yolsuzluk, hırsızlık, iltimas içerisinde boğulan siyasilerden tek tek hesap sorulması, daha yaşanılabilir bir dünya için kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

Kudüs Bölge Mahkemesi yargıçları bu sabah eski başbakan Benjamin Netanyahu’nun kamuya açık yolsuzluk davasının devam edeceğine karar verdi.

The Jerussalem Post gazetesinden Yonah Jeremy Bob’ın haberine göre yolsuzluk davası ile birlikte, savcılığın polis casusluk skandalı hakkında bu gün İsrail saatiyle 19’a kadar gerekli bilgi ve belgeleri sunmasını da emrettiler.

Sanık polis memuru Shaul Elovitch’in avukatı Jacques Chen bu gün, tüm sanıklar adına, Kudüs Bölge Mahkemesine, polisin eski başbakan Netanyahu’nun kamuya açık yolsuzluk davasında uzaklaştırılan kişileri gözetlemesi ile “muazzam bir veba patlak verdi” dedi.

İsrail’de milli ve dini duyguları kullanarak yıllarca iktidarda kalan Netenyahu’nun kanunsuz davranışları ve yolsuzlukları artık gizlenemez hale gelmiş ve İsrail vatandaşları bu politikacıyı sandığa gömerek hesap sorulmasının önünü açmıştı.