islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Ukrayna-Rusya Açıklaması: İşgal Her An Olabilir!

Ukrayna-Rusya Açıklaması: İşgal Her An Olabilir!
7 Şubat 2022 11:59
A+
A-

Ukrayna-Rusya sınırında gerilim artarak devam ederken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya’nın her an Ukrayna’yı işgal edebileceğini açıkladı. Rusya-Ukrayna arasındaki kriz devam ederken, Rusya işgal olmayacağı konusunda Ukrayna ise Rusya’nın savaş hazırlığı yaptığı konusunda ısrar ediyor. ABD Ukrayna’ya silah ve asker yardımı yaparken, Rusya’da sınırdaki askeri birliklerine tavsiye kuvvet gönderiyor. Öte yandan ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin an meselesi olduğunu belirtirken ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Putin’in birkaç hafta içinde saldırı emri verebileceğini açıkladı.

“HER AN OLABİLİR”

Sullivan, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, “Savaş çıkarsa, Ukrayna’ya muazzam bir insani maliyeti olacak ama hazırlıklarımız ve müdahalemiz karşısında Rusya’nın da stratejik bedel ödeyeceğine inanıyoruz.” dedi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal tehdidi için “Yarın da olabilir, haftalar da sürebilir.” diyen Sullivan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, askeri konuşlandırmalarda Ukrayna’ya karşı “her an saldırgan bir eylemde” bulunabileceğini söyledi. Biden yönetiminin, Rusya’nın tansiyonu diplomasi yoluyla düşürmesini temenni ettiğini belirten Sullivan, “Önemli olan ABD’nin beklenmedik bir durum karşısında hazırlıklı olması, müttefikleri ve ortaklarıyla hareket etmesi gerektiği.” şeklinde konuştu.

“İŞGAL OLURSA ALMANYA’NIN DOĞAL GAZ HAYALİ BİTER” 

Sullivan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Rusya’dan Almanya’ya doğal gaz taşımak için inşa edilen “Kuzey Akım 2” projesinin hayata geçmeyeceğinden emin olduğunu da ifade etti.

“50 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR”

ABD ordusu ve istihbarat yetkilileri ise Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik büyük çaplı bir işgal için hazırlıkları tamamlamaya yakın olduğunu, işgal durumunda 50 bin kişinin ölebileceği ve 5 milyon kişinin mülteci konumuna düşebileceği yönünde durum tespiti yapmıştı. Öte yandan dün iki ABD’li yetkili, 2014 yılında Kırım’ı Ukrayna’dan yasadışı şekilde ilhak eden Rusya’nın Ukrayna’yı tam ölçekli bir işgal için ihtiyaç duyacağına inandığı muharebe gücünün yaklaşık yüzde 70’ine sahip olduğunu belirtmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.