islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

NATO’dan RUSYA’YA TEHDİT

NATO’dan RUSYA’YA TEHDİT
2 Aralık 2021 09:43
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:

Büyük bir operasyon gerçekleştirdik

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Afganistan’dan çekilme sırasında NATO’nun büyük bir tahliye operasyonu gerçekleştirdiğini belirterek, “Türkiye, ABD, İngiltere ve Norveç, Kabil Havalimanı’nın güvenliğini sağladı ve işler halde tuttu” dedi.

“RUSYA HADDİNİ BİLMEZSE BÜYÜK BEDEL ÖDETİLİR”

“Bölgedeki güvenlik durumunu, Rusya’nın komşularına karşı saldırgan ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerini, Ukrayna içinde ve çevresindeki askeri tahkimatını ele aldık. Tetikte olmaya devam etmeli ve gerginliğin yükselmesinden kaçınmalıyız. Bakanlar, Rusya’nın gelecekte herhangi bir saldırganlığının yüksek bedeli, siyasi ve ekonomik sonuçları olacağını açıkça ifade etmiştir.”

GÜRCİSTAN VE UKRAYNA NATO ÜYESİ OLMAK İSTİYOR

“Her iki ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğine olan desteğimiz sarsılmazdır. İki ülkeye desteğimizi artırmaya taahhüdümüz devam etmektedir” diye konuştu.

“RUSYA’YA İLE İLGİLİ BÜYÜK PLANLARIMIZ MEVCUT “

Stoltenberg, “Ukrayna’ya karşı güç kullanması durumunda Rusya’ya verilecek olası karşılıkların neler olacağı” sorusuna “Rusya’nın bağımsız ve egemen bir ülkeye karşı bir kez daha güç kullanması halinde karşılaşacağı sonuçlarla ilgili geniş bir yelpazede seçeneklerimiz bulunuyor. Bunlara ekonomik ve mali yaptırımlar, siyasi kısıtlamalar dahil” karşılığını verdi.

 

“AFGANİSTAN’DA BÜYÜK BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİRDİK”

Stoltenberg, üye ülkelerin bakanlarının Afganistan’ı da konuştuğunu, geçen yaz NATO’nun buradan çekilmesinden çıkarılan dersleri ele aldıklarını kaydetti. Stoltenberg, NATO’nun Afganistan’daki 20 yıllık misyonunun terör saldırılarının engellenmesi gibi konularda başarılı olduğunu, ancak misyonun asıl amacından saparak ülkenin yapılandırılması gibi bir yapıya büründüğünü söyledi.

Stoltenberg, genişletilmiş görev alanının zor olduğunun ortaya çıktığını vurgulayarak “Emellerimizin seviyesinin gerçekçi kalmasını sağlamalıyız” dedi.

TÜRKİYE VURGUSU

Afganistan’dan çekilme sırasında NATO’nun her türlü tehlikeye rağmen Türkiye’nin güvenliğini koruyacak hassasiyetde bir yol izlediklerini belirtti

“Afganistan’dan çıkarılan dersler NATO’nun gelecekteki kriz yönetimi rolünü şekillendirecektir” ifadesini kullanan Stoltenberg, Afganistan yeniden terör gruplarının yuvalandığı bir coğrafya olmaması için Taliban yönetiminin Uluslararası camiaya verdiği sözlerde durması gerekir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.