islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

DİYANET’TEN ÇAĞRI: MESAİ VE OKUL SAATLERİNİ CUMA NAMAZINA GÖRE DÜZENLEYİN

DİYANET’TEN ÇAĞRI: MESAİ VE OKUL SAATLERİNİ CUMA NAMAZINA GÖRE DÜZENLEYİN
5 Ağustos 2023 10:27
A+
A-

Diyanet işleri Başkanlığı, 4 Ağustos Cuma günü camilerde okuttuğu hutbede, mesai ve okul saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Hutbenin ilgili kısmı aynen şöyle:

“Aziz Kardeşlerim! Cuma gününün bereketinden, sevincinden, maddi ve manevi kazanımlarından kendimizi mahrum bırakmayalım. Günde beş defa eda ettiğimiz namazlarımızı Cuma namazıyla taçlandıralım. ‘Sen yine de öğüt ver. Çünkü öğüt müminlere fayda verir.’ ilahi hitabına kulak vererek Cuma namazını birbirimize hatırlatalım.

Gençlerimizi, çocuklarımızı sevgiyle, muhabbetle, güzel bir üslupla camiye teşvik edelim. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Allah’ın evlerine koşalım. Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim. Unutmayalım ki ibadet özgürlüğü ve insan haklarına riayet bunu gerektirir. Bu hususta hassas davranmayanlar büyük bir vebal altına girmektedir.”

HABER YORUM

İslami hassasiyetleri olan Müslümanlar olarak, Diyanet İşleri Başkanlığının bu teklifini destekliyoruz.

Bu teklifi desteklemekle birlikte, böyle bir düzenlemenin yapılmasının zor olmadığını ama önüne zorluklar çıkarılacağını da biliyoruz. Özgürlük özgürlük deyip de böyle bir durumda her şeyi unutarak Cuma Namazı  düzenlemesinin laikliğe aykırı olduğunu yüksek perdeden dillendirenler olacaktır. hatta ve hatta şeriat geliyor diye çemkirenler de olacaktır…

“Mesai ve okul saatleri Cuma Namazına göre düzenlensin” teklifine bizim de bir teklifimiz olacak…. Gerek seçim atmosferinde, gerekse sonrasında siyasilerin oluşturduğu gerginlik atmosferi, halkımızı da fazlasıyla germiş durumda.

İktidarıyla muhalefetiyle ele ele, dini konu olduğu içinde gönül gönüle “Mesai ve okul saatlerinin cuma namazına göre düzenlemesi” yapılmalıdır. Bu konuda gerekiyorsa kanun teklifi hazırlanmalı ve TBMM verilmeli, özgürlükleri savunduğumuzu iddia ediyorsak çoğunluğun desteğiyle de kabul edilmelidir.

Toplumumuz da İktidar ve muhalefetin gerektiğinde dini ve milli konularda birleşebileceğini  artık görmelidir.

“Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.” (Cuma Suresi 9)

MİRATHABER.COM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.