islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

DİYANET’TEN “KUDÜS BİYOGRAFİSİ”

DİYANET’TEN “KUDÜS BİYOGRAFİSİ”
9 Aralık 2023 13:36
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kudüs Biyografisi” hazırladıklarını bildirdi. “Kudüs Biyografisi”  projesinine altı ay önce başladıklarını söyleyen Erbaş, projenin İslam’ın ilk kıblesi, insanlığın kadim şehri Kudüs ile ilgili geçmişe ışık tutacağını bildirdi.

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, proje tamamlandığında yayın hayatına kazandırmayı planladıklarını da belirtti.

Orta Doğu‘da yaşanan problemleri anlayabilmek ve bunlara çözüm üretebilmek amacıyla genelde modern Filistin, özelde ise Kudüs tarihine yönelik çok sayıda çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:

“Bugün Kudüs, araştırmacılarca gün yüzüne çıkarılacak geniş bir arşiv belgesi ışığında geçmiş mirasının aydınlatılmasını beklemektedir. Bu gaye ile başlattığımız ‘Kudüs Biyografisi’ projesi İslam’ın ilk kıblesi, insanlığın kadim şehri Kudüs ile ilgili geçmişe ışık tutacak, Kudüs hakkında bundan sonra yapılacak çalışmalara da içerik ve yöntem olarak katkıda bulunacak, İslam tarihi geleneği içerisinde Kudüs tarihini çeşitli yönleriyle ele alacak ve yayınlandığında literatürümüze kazandırılan en kapsamlı eserlerden biri olacaktır inşallah.”

Kudüs’ü konuşmanın, sadece bir şehri konuşmak olmadığını, aynı zamanda insanlığın geleceğini, dünya barışını ve İslam ümmetinin izzetini konuşmak anlamına geldiğini aktaran Erbaş, projenin, İslam alemi ve dünya kamuoyunun Kudüs konusundaki farkındalığını artırmasına vesile olmasını temenni etti.

HABER YORUM

“Zararın neresinden dönülürse kardır” mantığından hareketle, geç kalmış bu proje için Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür ediyoruz.

Geçenlerde izlediğim bir videoda, gençlerimize Kudüs’ün ya da Mescidi Aksa’nın nerede olduğu soruluyor, ancak sağlıklı bir cevap alınamıyordu. Bu videoyu izleyince, sağduyulu her Müslüman gibi üzüldüm ve Gençliğimize ‘Kudüs’ ve ‘Mescidi Aksa’ bilinci veremediğimizden ötürü de hayıflandım.

İnşallah, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı bu proje verimli olur.

İslam’ın ilk Kıblesi, Peygamberimiz (sav)’in miraç yadigârı, insanlığın kadim şehri Kudüs’ün, İslam’ın izzeti ve şerefi olduğunu anlatan her proje, bizim için kıymetli ve değerlidir. İslam ve Müslümanlar adına, samimiyetle hayata geçirilecek her projenin verimli olabileceğini, proje sahiplerine hatırlatmayı da bir görev olarak addediyoruz.

https://www.youtube.com/@MiratHaber

MİRATHABER.COM