islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3775
EURO
34,7710
ALTIN
2.440,67
BIST
9.996,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

HOLLANDA TREN İSTASYONLARINDAN FİLİSTİNE DESTEK

HOLLANDA TREN İSTASYONLARINDAN FİLİSTİNE DESTEK
8 Aralık 2023 15:33
A+
A-

Hollanda‘nın çeşitli kentlerinde toplam 13 tren istasyonunda, Filistin’e destek için duygu dolu oturma eylemleri gerçekleştirildi. Bu eylemler, ülkenin farklı bölgelerinden gelen insanların bir araya gelerek Filistin halkının yanında durma ve seslerini duyurma amacını taşıdı. Rotterdam gibi Hollanda’nın en büyük kentlerinden biri olan şehirlerde, merkez tren istasyonlarında bir araya gelen göstericiler, Filistin bayraklarını gururla dalgalandırarak “ateşkes” çağrısını yükseltti. Bu eylemler, barışın ve adaletin Filistin topraklarına gelmesi için bir umut ışığı olarak parladı ve insanların duygusal bir bağ kurmasına olanak sağladı.

ABD ve Batı ülkelerinde, Filistin’e duyulan destek eylemleri hız kesmeden sürüyor. Bu göstericiler, İsrail’e karşı “Ateşkes çağrısı” yaparak barışın sağlanmasını ve çatışmanın sona ermesini talep ediyorlar. Bu eylemler, dünya genelinde Filistin halkına destek verme ve barışın tesisi için bir ses oluşturmayı amaçlıyor. İnsanlar, Filistin’deki çatışmanın sona ermesi ve sivillerin güvende olması için uluslararası topluma çağrıda bulunuyorlar. Bu eylemler, barışın ve adil bir çözümün umuduyla gerçekleştiriliyor.

7 Ekim’den bu yana, Batı ülkelerinde Filistin’e destek eylemleri hız kesmeden devam ediyor. Bu eylemleri genellikle sivil toplum kuruluşları organize ediyor ve amaçları Filistin’deki çatışmanın sona ermesi ve sivillerin güvende olması için uluslararası topluma çağrıda bulunmak. Göstericiler, barışın sağlanması için “Ateşkes çağrısı” yapıyorlar. Bu eylemler, dünya genelinde Filistin halkına destek verme ve adil bir çözümün sağlanması için bir platform oluşturmayı amaçlıyorlar.

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar ve katliama karşı, birçok İslam ülkesinin yöneticilerinden ses çıkmaması, uluslararası toplumda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu sessizlik, İslam ülkelerinin liderlerinin İsrail’e karşı net bir duruş sergilememesi ve Filistin halkının yaşadığı zorluklara karşı gereken tepkiyi vermemesi şeklinde algılandı.

Ancak bu süreçte Batı ülkelerinden gelen büyük eylemler ve sesler, tarihe not düşülecek bir durum olarak ön plana çıktı. Batı ülkelerindeki sivil toplum, aktivistler ve insan hakları savunucuları, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı yoğun bir şekilde protesto gösterileri düzenledi. Bu gösterilerde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının sona ermesi ve barışın sağlanması için çağrılar yapıldı.

hollanda

MİRATHABER.COM – YouTube