Gündem

DOĞAL GIDALAR FAYDALANMAMIZ GEREKEN MUCİZELERDİR

DOĞAL GIDALAR FAYDALANMAMIZ GEREKEN MUCİZELERDİR

Görsel ve yazılı medyanın büyük çoğunluğunun işledikleri din ve cinselliğe ilişkin konuları bitmez. Genelde din, özelde İslam karşıtlığından bir türlü vaz geçmezler. Kavatlığı meslek edindikleri için cinsellik de onlar için hayati bir gereksinim gibidir. Gayr-ı meşru ilişkileri meşrulaştırıp sürekli gündemde tutarlar.

SAĞLIK VE DOĞAL BİTKİLER

Medya, sağlığa ilişkin konuları ve bu arada hangi sebze ve meyvenin ne gibi faydaları olduğunu da devamlı işlerler. Resimleme tekniklerinden yararlanarak ilgiyi sürdürmek isterler.

Bu alanda  bizim söyleyeceklerimizin  bir farklılık ve ilave fayda içereceğinden şüphemiz olmadığı için  katkı vermek istedik.

YERYÜZÜ VARLIKLARI BİZİM İÇİN YARATILMIŞTIR

1.) Yüce Allah denemeye uğratmak istediği biz insanları yeryüzünde yaratmıştır. Biz insanlardan önce  yarattığı  dağlar, denizler, toprak ve madenler  gibi varlıkları biz insanlar için yarattığı gibi bin bir çeşit olan çiçekleri, bitkileri, sebzeleri ve meyveleri de bizim için yaratmıştır.

Baksana, Allah gökten nasıl su indiriyor da, Onunla değişik tatlarda rengârenk meyveler yetiştiriyor…” (Fatır 27)

Bizim için yaratılan varlıklarda bizim vücudumuza büyük faydalar vardır. Ne var ki biz bu faydaların pek çoğunu bilmiyoruz.

ALLAH FAYDASIZ VE AMAÇSIZ BİR ŞEY YARATMAMIŞTIR

2.) Bizim kutsal kaynaklarımızdan ve bilge insanlardan devşirdiğimiz bilgilerimiz Önce şu hakikati bilelim:

Bütün varlıkların yaratıcısı olan Allah’ımız faydasız ve amaçsız hiçbir şey yaratmamıştır: Biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri hak, hukuk ve adalet gözetmeden, öyle gelişigüzel, hikmet ve amaçtan yoksun, yani batıl olarak yaratmadık. Bu iddia, inkâr edenlerin kendi kuruntularıdır. Oysa evrenin tesadüfen yaratıldığı ve insanın başıboş bırakıldığı inancı, kaçınılmaz olarak bütün ahlâkî ve insanî değerlerin yozlaşması sonucunu doğurur ki, bu durum insanı vahşi bir hayvana, yeryüzünü de cehenneme çevirir. Öyleyse, âhiret gününde girecekleri ateşten dolayı, vay o kâfirlerin hâline!” (Sâd 27)

Allah’ın verdiği akıl ve duyu organları ile bu faydaları ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. Asırların tecrübesiyle insanımız ekip biçiyor ve yetiştirdiği ürünleri pazarlara getiriyor. Tavsiyemiz şudur.

MEVSİMLİK SEBZELER VE MEYVELER

3.) Pazara getirilen mevsimlik sebzeleri ve meyveleri mevsiminde mutlaka alalım. Ama az, ama çok mutlaka yiyelim.

Çünkü Rahmetiyle biz insanları kuşatan ve bizi seven Rabbimiz onlarda  bilemeyeceğimiz  nice faydalar yaratmıştır. Üstelik yan etkileri de yoktur.

Ceviz, fasulye ve domates gibi organlarımıza benzeyen sebzeler ve bitkilerin yenilmesine de ağırlık verelim.

Bir tavsiyemiz de, yıl  içinde çokça üretilen toprak ürünlerini çokça tüketelim. Çokça üretilmiş olması ihtiyacımızın da çok olacağına bir işarettir.

ŞÜKRETMEK

Biz Müslümanımız, bütün sebzeler ve meyveleri Rabbimizin ihsanı bilelim ve yararlandığımız bu nimetlerden yararlandırarak da Ona şükredelim:

“Ey iman edenler! Eğer gerçekten yalnızca Allah’a kulluk etmek istiyorsanız, size bahşettiği helâl ve temiz yiyeceklerden gönül huzuruyla yiyin için ve cömertçe istifadenize sunduğu bunca nimetlere karşılık, kulluk görevinizi hakkıyla yerine getirerek O’na şükredin. “ (Bakara 172)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

Recent Posts

  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

8 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

8 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

9 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

10 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

10 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

1 gün ago