islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

DOĞUMLA BAŞLAYAN SÜT MUCİZESİ

DOĞUMLA BAŞLAYAN SÜT MUCİZESİ
8 Ağustos 2023 13:30
A+
A-

Bütün varlıkların yaratıcı olan Allah’a inanılmadıkça hayatı konumlandırmak, âhiret hayatına iman edilmedikçe de hayatı amaçlandırmak ve erdemleri temellendirmek mümkün değildir.

Bu durumda  en faziletli eylemler de sıradanlaşıyor ve yüceliğini yitiriyor.

BBC Türkçe’de, Emzirme konusundaki yanlış inançları ve bilgileri düzelten ve dolaylı olarak emzirmeye yönlendiren uzunca bir yazı okudum.

https://www.bbc.com/turkce/articles/c0vr7z3ewd3o

Yazıda bu  muhteşem olay, yalnızca bebeğe ve anneye faydası açısından değerlendirildiği için kutsiyetini yitirmişti. Anladıklarımızı özetleyelim:

FAYDALI VE GEREKL BİLGİLER

{  Emzirmenin canı acıtması ve meme uçlarının yara olması olağandır.

Doğumla birlikte bebeği meme ile hemen tanıştırmanın birçok faydası vardır.

Emzirme , doğum sonrası rahim kanamasını önlemeye veya yavaşlatmaya yardımcı olabilecek rahim kasılma sürecini başlatmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, doğumdan sonraki ilk birkaç gün içinde insan vücudu, kolostrum adı verilen protein açısından zengin özel bir madde üretir.

Emziriyorsanız ilaç almamaya özen gösterilmelidir.

Emzirmeden önce baharatlı yiyecekler dahil her yiyecek maddesi yenilebilir.

Anne bebek için yeter miktarda süt üretebilir

Bir kadının vücudu, inanılmaz bir şekilde bebeğine yetecek kadar süt üretebilir. Bebek memeyi emerken, doğru miktarda süt üretmesi için hormonları tetikler. Bu nedenle, küçücük bir bebeği, iri bir bebeği ya da ikiz bebekleri emzirmeniz fark etmez, vücudunuz yeterli miktarda süt üretecektir.

Mama vermeye başlarsanız, bu geri bildirim döngüsü kesintiye uğrar. Vücudunuz, bebeğin daha fazlasına ihtiyacı olduğu sinyalini yeterince almaz.

Süt üretmekte zorlanıyorsanız ve mama vermeye başlarsanız, bu size kısa süreli bir rahatlama sağlayabilir, ancak sorunu daha da kötüleştirmeye neden olabilir.

Hasta anne de  emzirebilir

Çoğu durumda, anneler hasta olduğunda vücutları yeni doğanları koruyan antikorlar ürettiğinden emzirmeye devam etmek güvenlidir. Bir anneden emzirme yoluyla bebeğe geçen bir hastalığa rastlamak son derece nadirdir.

Bir anne bebeğini bir yıldan uzun süre emzirebilir

Dünya Sağlık Örgütü, altı ay sadece anne sütü ile beslemenizi ve ardından tamamlayıcı beslenmeye geçmenizi ancak istediğiniz kadar emzirmeye devam etmenizi öneriyor.

İngiltere gibi bazı daha yüksek gelirli ülkelerde, çoğu bebek bir ila iki yıl arasında tamamen sütten kesilir.

Annelerin sadece emzirerek bebeği beslemesini mümkün kılacak kadar yeterli doğum izni sağlanmıyor olması küresel bir sorun.}

BU BİLGİLER YALNIZCA FAYDAYA YÖNELİK VE DONUK

Bu bilgiler, elbette faydalı ama emzirme olayının mucizevi yönünü anlatmaya yetmiyor. Olayı ana görevimiz olan ibadetle   ve ebedi hayatın mutluluğu ile irtibatlandıramıyor.

Bu sebeple emzirme-süt konusuna bir de Kur’ân ve Sünnet zaviyesinden bakmaya çalışacağız. Çalışmamızı yarın  Mirat haberimizde okuyabilirsiniz.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.