islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4790
EURO
34,9300
ALTIN
2.435,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Doktor Bıçaklayan Saldırganın Cezası Belli Oldu

Doktor Bıçaklayan Saldırganın Cezası Belli Oldu
22 Ocak 2022 13:32
A+
A-

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan Dr. Ertan İskender’i elinden ve belinden bıçaklayarak yaralayan Bayram Nargüner, tutuklu yargılandığı davada, ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘hakaret’ suçlarından 16 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bu kararın, sağlıkta şiddet suçunu hafife alan ve suça eğilimi olan kişilerce asla unutulmaması gereken bir karar olduğuna inanıyoruz” ifade etti.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik Bölümü’nde 27 Mayıs 2021’de gelen olayda asistan Dr. Ertan İskender, daha önceden ameliyatını yaptığı hastası Bayram Nargüneri’n bıçaklı saldırısına uğradı. Nargüler, odada tartıştıktan sonra dışarı çıkan Ertan İskender’i koridorda takip edip, arkasından doğru yaklaşarak, sırtının sağ kısmı ve sağ elinden bıçakladı. Yaralanan İskender, ameliyat edildi ve yaklaşık 1 hafta süren tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Ertan İskender, geçen 5 Ocak’ta ise hastanedeki görevinden istifa etti.

Sanık Bayram Nargüner de son sözünde, ‘Pişmanım, olmasıydı iyiydi. Beraatimi istiyorum’ şeklinde konuştu.

İNDİRİM OLMADI

Mahkeme heyeti, Bayram Nargüner’e ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl, ‘kamu görevlisine hakaret’ suçundan da 1 yıl 2 ay olmak üzere toplam 16 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Cezada takdir indirimi uygulanmadı.

Asistan Dr. Ertan İskender, ‘Bu tarz olaylarda bu denli caydırıcı cezalar verilmeye devam edilirse bu tarz olaylar başkasının başına gelmez. Benim tek temennim buydu. Bu ceza benim için tatmin edici. Böyle olması gerekiyor. Bu şiddet olayları devam ederse benim gibi meslekten uzaklaşan, hasta bakmaktan uzaklaşan meslektaşlarım olacaktır. Bunların engellenmesi için bir basamak olarak bu tarz cezaların verilmesi gerekiyor. Bu tarz yaralama olaylarını engelleyecek tedbirlerin de alınması gerekiyor. Daha dün bir meslektaşımızı kaybettik. Bunlar tehlikeli gelişmeler. Cezalar da çok önemli. Bu tedbiri de almak gerekiyor. Silahla hastane içinde katledilen bir hemşireden bahsediyoruz. Nasıl silahla giriyor? Bunun önlemenin alınması gerekiyor. Meslektaşımız Ömür Erez’i kaybettik’ ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.