islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6015
EURO
34,7765
ALTIN
2.414,40
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Dost ülkeden Ertuğrul dizisi oyuncularına ödül

Dost ülkeden Ertuğrul dizisi oyuncularına ödül

“Diriliş Ertuğrul” dizisi oyuncuları Celal Al ve Emre Üçtepe, “Pakistan’ın Altın Portakalı” olarak görülen Pakistan International Screen Awards’ta (PISA) “Global Influence/Küresel Etki” ödülü aldı.

Dubai’de gerçekleşen ödül törenine, farklı ülkelerden 150’nin üzerinde sanatçı ve oyuncu katıldı.

“Diriliş Ertuğrul” dizisinde “Abdurrahman” karakterini canlandıran Celal Al ve Osman Bey’in küçüklüğünü oynayan Emre Üçtepe, Global Influence (Küresel Etki) ödülüne layık görüldü.

Ödüle ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan oyuncu Celal Al, Türkiye, Pakistan ve Azerbaycan halklarının yüzlerce yıllık geçmişe dayanan kardeşlik hukuku olduğuna dikkati çekerek, “Pakistanlı kardeşlerimizden ödül almak benim için büyük bir şeref ve büyük bir nimettir.” dedi.

Al, uluslararası bir ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ödül almalarına vesile olanlara teşekkür etti.

Türk dizilerinin birçok ülke gibi Pakistan’da da sevilerek izlendiğine işaret eden Celal Al, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pakistan ve Türkiye gitgide iki dost ve kardeş ülke durumuna yeniden kavuşuyor. Bu noktada dizilerin en büyük etkisi budur. Bizleri de oynamış olduğumuz Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş: Osman dizilerindeki karakterimizden ötürü bu iltifata mazhar gördüler. Çekilen bütün dizi, film ve belgesellerin uluslararası izleyici bulması insana daha da çok şevk veriyor. Göğsünüzde Türk bayrağını taşıyan milli sporcu gibi hissediyorsunuz. Ülkemizi temsil ettiğimiz için özel hayatımıza ve mesleki ahlakımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Biz oyuncular gönüllü kültür elçiliği yapıyoruz.”

Pakistanlı hayranlarına da mesaj veren Celal Al, “Pakistanlı kardeşlerimiz bu dostluğu kardeş ülkenize gelerek daha da yüceltin. Lütfen İstanbul’a, Bursa’ya, Ankara’ya, Artvin’e, Rize’ye gelin ve Türk kardeşlerinizle kucaklaşın. Pakistan’daki tüm dostlara selam ediyorum.” diye konuştu.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.