islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İş kanunu insanın fıtraten biyo-ritm bir varlık olduğunu dikkate almalıdır

İş kanunu insanın fıtraten biyo-ritm bir varlık olduğunu dikkate almalıdır
22 Şubat 2018 08:24
A+
A-

İstanbul’da bir fabrikanın deposunda çalışan bir işçi, iddiaya göre mesai saatleri içerisinde uykuya daldı. Olayı imza ile tutanak altına alan işveren, işçiyi işten çıkardı. İstanbul Anadolu 22. İş Mahkemesi’ne işe iade davası açan işçi, yemek saatinde uyuduğunu, mesai saatinde kesinlikle böyle bir durumun gerçekleşmediğini iddia ederek, feshin geçersizliğine ve işe iadesine karar verilmesini talep etti.

İşveren avukatı ise davacının mesai saatleri içerisinde işini bırakarak uyuduğu ve aynı tarihte alınan savunmasında “gece uyuyamadığım için uyuyorum” şeklinde imzalı beyanda bulunduğunu öne sürdü. Dava dilekçesinde iddia edildiği gibi davacının yemek molasında değil mesai saati içinde saat 11.00 civarlarında uyuduğunun tespit edildiğini kaydetti. İşveren avukatı, davanın reddini istedi. Bunun üzerine Mahkeme, davacının bir seferden ibaret uyuma eyleminin feshi gerektirmediğine hükmetti.

Kararı işveren avukatı temyiz etti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, kararında, “Davacının bu davranışı yaptığı işin niteliğiyle değerlendirildiğinde, iş güvenliğini tehlikeye düşüren bir hal söz konusu değil ise de işin akışında aksamaya sebep olduğu ve işveren açısından da iş ilişkisinin devamını olumsuz yönde etkileyen bir davranış olduğu kuşkusuzdur. Sonuç olarak söz konusu fesihte haklı sebep yoksa da geçerli fesih sebebi bulunduğundan davanın reddi yerine kabulü hatalıdır. Mahkemenin kararının bozularak ortadan kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.