islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Dua Zamanı

Dua Zamanı

Kalplerimizi iman nuruyla ziynetlendiren, Kendisini ve sırat-ı müstakimini külfetsiz ve ücretsiz biz kullarına bahşeden, Kendisine kul, habibine ümmet eyleyip Kur’ân-ı Kerîm’inde “müminler” diyerek, bizlere hitap eyleyen Cenâb-ı Hakk’a hamd ü senâlar olsun. Yaratmış olduğu kulların belki de en hakiri ve zelili olsak da Kendisini bize bildirdiği ve “Allah” deme zevkini verdiği için Cenâb-ı Hakk’a hamd ü senâlar olsun.

Yâ İlâhel Âlemin, Yâ Erhamerrahimîn, Yâ Rahman, Yâ Rahim, Yâ Hakim, Yâ Kerim! Sen mazlumların, çaresizlerin, gariplerin, garibanların, fakirlerin, kimsesizlerin, mahzunların Rabb’isin!

Allah’ım!

Bizleri asliyetiyle dua etmemiz gibi dua etmeye ve hakikatiyle tövbe etmemiz gibi tövbe etmeye nasip eyle. Bizleri duanın ve tövbenin hakikatine erdir, affına layık gör.

Allah’ım!

Sen bütün âlemlerin ve bütün mahlûkatın Rabb’isin. Bizleri, gelişi sıdk, gidişi sıdk, sözü sıdk ve makamı sıdk olan kullar zümresine dâhil eyle.

Allah’ım!

Bizlere helal yoldan rızıklanmayı, Senin için sarf etmeyi, malımızı mülkümüzü bu uğurda harcamayı, şükrederek helal lokma yemeyi ve böylece bereket sırrına nail olmayı ihsan eyle.

Allah’ım!

Göz açıp kapama süresince dahî kendi nefsimize tâbi olmaktan, bizi bize bırakmandan Sana sığınırız. Sen rahmetinle bizleri muhafaza eyle ve bu muhafazayı razı olduğun amellerle bizlerde tezahür eyle.

Allah’ım!

Bizleri daima rıza kapısının eşiğinde bulundur. Velayetin sırrından haberdar olup, nurunla nurlanmayı, velayet nuruyla Sana yakınlığı ve Sana yakın kıldığın kulları bu nurla tanımayı bizlere ihsan eyle.

Allah’ım!

Bizleri ölmeden evvel nefsini muhasebeye çeken, hesap gününden evvel kendi hesabını görmeye çalışan mütevekkil, akıllı ve temiz kalpli müminlerden eyle.

Allah’ım!

Bizleri hakikî âlimlerden kıl, tefekkürden ve irfandan mahrum etme ve bizlere tahkikî imanın yolunu ilham eyle, ilim ve irfanımızı yakîn eyle, hayırlı ilim ve işlerle bizleri merzûk eyle ve helal kazançlar bizlere nasip eyle.

Allah’ım!

Bizleri faydasız ilimden, hayra sevk etmeyecek bilim kisvesindeki malumat yükünden muhafaza eyle. Bizleri hakikî ilim dallarında istihdam et ve münasip gördüğün ilimlerle bizlere salih amel ihsan eyle.

Allah’ım!

Bizleri daima ahlâk-ı Muhammedîye ve Kur’ân-ı Kerîm’in nuruyla hidayet eyle. Bizleri esir-i şehvet olmaktan muhafaza eyle, ahlâk-ı rezîleye esir olanlarımızı da halâs ile ıslah eyle. İffetiyle, hayâsıyla ziynetlenen temiz kalpli Müslümanları, iki cihanda aziz eyle.

Allah’ım!

Bizler bazen yolumuzu şaşırsak da, bilerek veya bilmeyerek hata ve günah işlesek de lütfen ve keremen şu Ramazan ayı suyu hürmetine bizi muhabbetinden, kelâmından, habibinden uzaklaştırma. Senden gafil olsak da ne olur bizleri huzurundan uzaklaştırma. Zira başka sığınacak kapımız yok,

Allah’ım!

Kur’ân okuyacak ağzımız olmasa da, ahir zaman Müslümanlar olarak İslâm’ı tam olarak yaşayamasak da Seni, kelâmını ve kelâmının somut şekilde tezahürü olan Peygamberimiz Muhammed Mustafa’yı (sav) içtenlikle seviyoruz. Bu bize bahşettiğin muhabbet nurunu Sen ziyâde eyle. Bizi o nur ile pür nur eyle ki cehennem ateşinden uzak kalalım.

Allah’ım!

Bizleri Hak yoldan ayırma, eksik de olsa ibadetlerimizi kabul et, menzilimizi mübarek eyle, manevî yolculuğumuzu feth ü âsân eyle, bizleri sevdiğin kullar arasına koy, bizleri âşıklar zümresiyle haşreyle ve bizlerden hoşnut ve razı ol.

Allah’ım!

Bizleri daima Senin dergâhında ve Senin kurbiyyet kapısının eşiğinde başımızı secdeye koyup bekleyenlerden eyle. Sadece Sana muhtaç olarak bizlere yaşamaya, yalnızca Senin fakîri olmaya bizlere nasip eyle. Bizleri sevgisizliğin ve gafletin kısır döngüsünde hakikat ve hikmet duygusunu kaybedenlerden eyleme.

Allah’ım!

Senden başka hiçbir şeye ihtiyaç hissettirmeksizin gönlümüzü muhabbetinle doldur. Bizleri daima Sana iltica edenlerden eyle. Efendimiz (sav) başı aşk, sonu aşk olan sırat-ı müstakimde bizlerin rehberi olsun.

Allah’ım!

Ümmetinin belki de en günahkârları olsak da onun ümmeti olmamız hasebiyle Resûl-i Ekrem Efendimiz (sav) bizlerden şikâyetçi olmasın. Âciz ümmetleri olarak bizleri Peygamberimizin (sav) Livâü’l-hamd’ı altında toplanmayı nasip eyle.

Allah’ım!

Hakkı hak görüp tâbi olmakla bizi rızıklandır. Bâtılı bâtıl olarak görebilmek ve ondan kaçınabilmekle, rızkımıza mâni olacak ahvâlden bizi uzaklaştır. Bizleri hakka ve hakikate muttali eyle. Gafletten halâs eyle. Hakk’a karşı agâh ve uyanık eyle. Kabahatlerimizi afv ü setreyle. Bize istikamet üzere bulunabilme dengesinin ve takatinin nimetini ihsan eyle.

Allah’ım!

Musibetlerin ve nimetlerin gizli veya açık maddî ve manevî zararlarından bizleri koru. İmanımıza derinlik ve inkişaf ver ki yolumuz aydınlansın ta ki tefekkür mahrumiyetinin yol açtığı buhranlardan kurtulabilelim.

Allah’ım!

Şahdamarımızdan bizlere daha yakınsın. Her şeyi görür ve bilirsin, her şeye gücün yeter. İfade edemediğimiz, dile getiremediğimiz kalbî özümüzün hasretlerini niyazımız kabul eyle. Bizlere emanetlerinin ve nimetlerinin hakkını verebilecek, onlarla manen bütünleşecek imanî şuur ihsan eyle.

Allah’ım!

İçimizdeki zalimleri ve asileri acilen ıslah eyle, ıslahı kabil değillerse ya onların zulmüne engelle, ya da onları mahvı perişan eyle. Mazlumların halis dualarını aciliyet ile kabul eyle. İçimizde ahlâk-ı rezile sahipleri var ise onları lütfen ve keremen hidayet eyle. Cümlemizi ve cümle ümmet-i Muhammedi ıslah eyle ve bitiriver şu ümmetin içinde bulunduğu perişanlığı.

Allah’ım!

İhsan eylediğin akıl nimetini nefsimizin tasallutundan kurtarıver, bizleri zalim nefisimizin komutanı ve mazlum ruhumuzun talebesi yap, irademizi manevî inkişafımızdan yükselen nurun merhamet ve haysiyet dolu hür ufuklarına tevcih eyle.

Allah’ım!

Kalplerimizden mâsiva ihraç olsun. Âşıklar, vuslat bulsun. Mazlumlar, haklarına kavuşsun. Borçlular, borçlarından kurtulsun. Hastalar, şifa bulsun. Gurbetçiler, memleketlerine avdet etsin. Vakitler hayrolsun. Şerler defolsun.

Allah’ım!

İsmini andığımız anamadığımız peygamberlerin, sahabilerin ve cümle ehl-i îmânın ruhlarını bizlerden hoşnut ve razı eyle. Allah ve Resûl muhabbetini kalpten kalbe akıtan her kim varsa Efendimizin (sav) Livâü’l-hamd’ı altında hepsini cem eyle. Bizleri Senin için hizmet eden ve Resûlullah’a âşık olan kullarınla kalplerimizi birleştirip ve bizleri Senin için birbirini gönülden sevenlerden eyle.

Allah’ım!

Senden şekvâ değil, çılgın nefsimi ve içinde bulunduğum müşkül hâlimi Sana şikâyet ediyorum. Bizi, kendine kul kabul et. Emanetini kabz etmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl! Amin; Amin; Amin. Sübhâne rabbike rabbil izzeti amma yasifun vesselâmun ale’l mürselîn velhamdülillahi Rabbi’l-âlemîn, El-Fatiha.

Prof. Dr. Ali SEYYAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.