islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Dubai Doğrudan Yabancı Yatırımda Düşüşe Tanık Oluyor

Dubai Doğrudan Yabancı Yatırımda Düşüşe Tanık Oluyor

Mirat Haber Ajansı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin uluslararası yatırım merkezi Dubai’ye yapılan yurtdışı doğrudan yatırımları, COVID-19 salgınının ekonomiye etkisi nedeniyle, 2020’nin ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %74 oranında azalma gösterdi. Dubai hükümetinin resmi açıklamasına göre Ortadoğu’nun ana finans ve ticaret merkezi olan emirlik, 2020 yılının ilk altı ayında sadece 3,3 milyar dolarlık yabancı yatırım çekti. Dubai’deki Ekonomik Kalkınma İdaresi Genel Müdürü Sami el-Kamzi, salgının ekonomi için ciddi bir zorluk oluşturduğunu, ancak hükümetin iç teşviklerinin yatırım ortamına yönelik olumlu bir gelecek öngörüsüne yol açtığını belirtti.

Dubai, virüsün yayılmasını kontrol etmek için hükümet önlemlerinin bir parçası olarak birkaç hafta boyunca genel bir sokağa çıkma yasağı getirmişti. Yasak sonucunda bazı şirketlerin olarak kapanmasına neden oldu. Ülkede virüsün yayılması yeniden başladığı için belirsizlik devam ediyor. Dubai, petrol ve doğal gaz konusunda Abu Dabi ve Şarja gibi emirliklere göre daha fakir olduğu için kendisini bir uluslararası bir ticaret merkezine dönüştürmüş ve dış yatırımları onlarca yıl çekmişti. Dubai Emiri Maktum, aynı zamanda ülkenin başbakanı görevini de yürütmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.