islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Dubai’den Çalınan Bir Saat’in İlginç Hikayesi

Dubai’den Çalınan Bir Saat’in İlginç Hikayesi

Dünyanın en ünlü hırsızları arasında yer alan Hindistanlı hırsızlar da artık teknolojiden kaçamıyorlar. Maradona7nın saatini Dubai’den çalan hırsız, Hindistan’ın Assam şehrinde yakalandı.

Assam Polisi, Dubai Polisi ile işbirliği içinde efsanevi Arjantinli futbolcuya ait sınırlı sayıda miras Hublot saatini kurtardı.

Dubai’de çalındığı iddia edilen efsanevi futbolcu Diego Maradona’ya ait bir saat, Cumartesi günü erken saatlerde Assam’ın Sivasagar kasabasında bulundu. Polis olayla ilgili olarak 37 yaşındaki bir bir Hintliyi tutukladı.

Assam Polisi, ulusal polisten hırsızlık hakkında bir ihbar aldıktan sonra Dubai Polisi ile işbirliği yaparak efsanevi futbolcuya ait sınırlı sayıda miras Hublot saatini kurtardı.

Polise göre zanlının, Maradona’nın hayattayken Dubai’de bir binanın güvenlik görevlisi olarak çalışan Sivsagar ilçesinde ikamet eden Wazid Hussain’in hırsızlık faili olduğu belirlendi. Zanlının, bu miras Hublot saati de dahil olmak üzere Maradona’nın çeşitli eşyalarını içeren bir kasayı çaldığı iddia ediliyor.

Maradona’nın saatinin kurtarıldığını açıklayan Assam Başbakanı Himanta Biswa Sarma attığı twitte olayın içyüzünü şöyle anlattı: “Uluslararası bir işbirliği eylemiyle Assam polisi, efsanevi futbolcu Diego Maradona’ya ait bir Hublot saatini kurtarmak için Hindistan federal polisi aracılığıyla Dubai Polis Karargâhı ile koordineli hareket ederek tutuklandı. Zanlının adı Wazid Hüseyin. Yasal takip işlemleri yapılıyor.”

Assam Polis Genel Müdürü Bhaskar Jyoti Mahanta da davayla olayla ilgili yayımladığı twitinde şunları yazdı:

“Pahalı bir Hublot saati… Maradona… Dubai… Assam Polisi Rastgele kelimelere benziyor, değil mi? Ancak bugün tüm bu sözler güzel bir şekilde bir araya gelerek Dubai Polise ve Assal polisi arasındaki başarılı bir uluslararası İşbirliği hikayesini ifade ediyor” dedi.

“Dubai Polisi tarafından Merkez Teşkilatı aracılığıyla bilgilendirildiğine göre, bir Wazid Hussain, Maradona imzalı sınırlı sayıda bir Hublot saatini çalmış ve Assam’a kaçmıştı. Bugün sabah saat 4:00’te Wazid’i Sibsagar’daki evinden tutukladık. Sınırlı sayıda üretilen zeytin saati ondan geri alındı, ”diye ekledi

Konu ile ilgili yerel basına bilgi veren Sivsagar bölge polisi Rakesh Roushan, Wazid’in 2016’dan beri Maradona’nın Dubai binasında çalıştığını ve üç gün önce döndüğünü söyledi. “Dubai Polisi, hırsızlığın ayrıntılarını bir Hint federal kolluk kuvvetiyle paylaştı. Bilgileri dün akşam Özel Hukuk ve Düzen Genel Müdürümüzden aldım. Operasyonu başlattık ve çalınan saati bulmayı başardık ve suçluyu yakaladık” dedi.

Assam Polisi şimdi, tutuklanan adamın iddia edilen suç orada işlendiğinden beri Dubai Polisine teslim edilip edilmeyeceği üzerinde merak ediliyor.

Maradona, 2010 FIFA Dünya Kupası sırasında iki Hublot Big Bang saati takarken görülmüştü. Kaynaklar, çalınan saatin binlerce dolar değerinde olduğunu söylüyorlar.

HUBOLT MARADONA BİG BANG CHONOGRAPH NEDİR?

watch-id.com’a göre, “Hublot Maradona Big Bang Chronograph” 44,5 mm çapında ve doku için mikro püskürtmeli siyah seramikten yapılmıştır. Rakamlar üzerinde ışıldayan Arjantin mavisi ve beyazı ile süslenmiş siyah kadran kadranıyla kaplanmış bir safir kristale sahiptir. Maradona’nın Mexcellent yazı tipindeki 10 numaralı forma numarası, alt kadranda saat 3 konumunda yazılıyken, imzasının kazınmış bir versiyonu kadranın saat 6 konumunda bulunuyor

Saat ayrıca Hublot’un 55 taşlı ve 42 saatlik güç rezervine sahip HUB1146 kronograf mekanizmasına sahip. Siyah seramik kasanın arkasında, Maradona’nın kollarını zaferle yukarı kaldırmış bir görüntüsü var. Kauçuk sırt ve Arjantin mavisi dikişlerle güçlendirilmiş lüks bir timsah kayış saati daha da vurgular. Saatler, özellikle ünlülerin saatleri hakkında uzman görüşü sağlayan bir web sitesi olan watch-id.com’a göre, 2010 FIFA Dünya Kupası sırasında 250 biriminin tamamı satılan sınırlı sayıda bir saatti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.