islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5454
EURO
34,8282
ALTIN
2.438,39
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Dünya Gıda Programı’ndan Ürdün’e 5 Milyarlık Yardım

Dünya Gıda Programı’ndan Ürdün’e 5 Milyarlık Yardım

Mirat Haber Ajansı

Ürdün ve BM Dünya Gıda Programı (WFP) 2022’ye kadar bir milyon savunmasız Ürdünlü ve mülteciyi desteklemek için 700 milyon dolarlık (yaklaşık 5 milyar TL) bir anlaşma imzaladı. Amman’daki Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı yaptığı açıklamada, anlaşmanın en fakir Ürdünlüler ve mültecilerin temel yaşam kaynakları korumayı amaçladığını söyledi. WFP, 2019’da Ürdün’deki yerel ekonomiye bir dizi etkinlik ve program aracılığıyla yaklaşık 207 milyon dolar (yaklaşık 1.5 milyar TL) katkıda bulunmuştu. Geçen ay, Ürdün hükümeti Suriye krizine 2020-2022 yılları arasında destek vermek için 6,6 milyar dolarlık bir plan başlattı.

Ürdün, 655.000 Suriyeli dahil olmak üzere BMMYK’ya kayıtlı yaklaşık 750.000 mülteciye ev sahipliği yapıyor. Haşimi Krallığında yaklaşık iki milyon da Filistinli mülteci var. Suriyeliler en çok Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de sığınmacı olarak kalırken Irak dışında diğer Arap ülkeleri, örneğin Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri Arap mültecilere bir destek ve sığınma sağlamıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.