islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Husiler BM’i Yemen’de Çifte Standartla Suçluyor

Husiler BM’i Yemen’de Çifte Standartla Suçluyor

Mirat Haber Ajansı

Yemen’deki Husiler, BM ve ülkenin özel elçisi Martin Griffiths’e sert bir suçlama yöneltti. Örgütü önyargılı olmak ve çifte standartla yaklaşarak barış çabalarını baltalamakla suçlayan Husi sözcüsü Muhammed Abdüsselam basında yaptığı açıklamada, ne BM ne de Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyon ülkelerinin herhangi bir barış girişimine olumlu bir katkı yapmadığını söyledi. Sözcü, uluslararası güçlerin barış istemediklerini, sadece ülkenin başkenti ve nüfusun çoğunluğuna hakim olan Husilerin boyun eğmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Muhammed Abdüsselam, Griffiths’in Husileri çalışanların maaşlarının ödenmesini geciktirmekten sorumlu tuttuğu ifadelerini de eleştirdi. Griffiths’in Husiler tarafından herhangi bir askeri eylemi kolayca kınadığına dikkat çekerek aynı temsilcinin Suud koalisyonun hava saldırılarının bir sonucunda ölen yüzlerce sivilin öldürülmesi hakkında hiçbir şey söylemediğini vurguladı. Yine de, Houthi sözcüsü BM elçisinin kendini kurtarma fırsatı olduğunu belirtti. Yemen’deki yabancı saldırganlığı durdurmak, insani yardım getirmek ve haksız kuşatmayı sona erdirmek için barış projesine gerçek bir vizyon sağlayabilirse, barış mümkün olabilir diyen yetkili, Husilerin Griffiths’ten imkansızı yapmasını istemediğini, ancak basit bir açık pozisyon bildirmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.