islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Dünya Piyasaları Güne Pozitif Başladı

Dünya Piyasaları Güne Pozitif Başladı

Koronavirüsyün yeni versiyonunnu soğukkanlılıkla karşılayan dünya piyasaları, güne pozitif başladılar.

Omicron varyantının abartıldığı gibi bir etkisinin olmadığı anlaşılınca, dünya para ve borsa piyasaları günü artı puanla başlattılar.

Cumhurbaşkanı ERdoğan’ın Dolar operasyonu yapanlara yönelik zekice karşı atak yapması Kripto borsasını alt üst ederken, dünya borsalarına da olumlu etki yaptı. Amerikan ve Auro bölgesinde meydana felen olumlu gelişmeler de dünyaya rahat bir nefes aldırdı.

Ancak başta Hollanda olmak üzere bir çok AB üyesi ülkelerin ocak ayı ortalarına kadar Covid tedbirlerini kısıtlamaya kadar götüren uygulamaları hayata geçirmeleri de bu pozitif hayatı etkilemedi.

İngilterehükümetinin de koronavürise karşı önlemleri arttırmayı gündeme aldığı bir toplantı yahacağı haberi de dünya piyasalarını olumlu etkiledi. Diğer yanndan bir olumlu haber de Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi.

Beyazsaray sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Başkan Joe Biden’in koronavirüs tedbirleri konusunda gerekli önlemleri alacağı ancak tam kapanmaya gitmeyeceği belirtildi.

Bu haberlere Moderna şirketinin Koronavirüsün Omicron varyantını etkileyen aşıyı geliştirdiklerini açıklaması da eklenince dünya piyasaları rahat bir nefes alarak güne pozitif başladılar.

Dün New York borsasında bankacılık, seyahat ve teknoloji hisselerindeki düşüşlerle negatif bir seyir izlenirken, Dow Jones endeksi yüzde 1,23, S&P 500 endeksi yüzde 1,14 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,24 değer kaybetti. Dolar endeksi dün yüzde 0,1’lik azalışla 96,6’dan kapanmasının ardından bugün 96,5 seviyelerinde bulunuyor. Dün yüzde 1,3540 ile 3 Aralık’tan bu yana en düşük seviyeyi gerileyen ABD’nin 10 yıllık tahvili faizi ise yüzde 1,43 seviyelerinde dengelendi.

Asya borsalarının merkezi olarak görülen Japonya borsası da güne artı puanla başladı. Japonya’da Nikkei endeksi yüzde 2, Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,6, Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 1,7 ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,5 artışla seyrediyor.

Ekonomi uzmanları, bugün yurt içinde ve Avro Bölgesi’nde tüketici güven endeksinin yanı sıra ABD’de cari denge verilerinin izleneceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.200 seviyesinin direnç, 1.975 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:
10.00 Türkiye, aralık ayı Tüketici Güven Endeksi

16.30 ABD, 3. çeyrek cari işlemler dengesi

18.00 Avro Bölgesi, aralık ayı Tüketici Güven Endeksi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.