islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3765
EURO
34,7590
ALTIN
2.432,17
BIST
10.002,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN İSRAİL’E PROTESTO SESLERİ YÜKSELİYOR

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN İSRAİL’E PROTESTO SESLERİ YÜKSELİYOR
20 Ekim 2023 16:30
A+
A-

İsrail-Hamas savaşı tüm dünyada protesto gösterilerine sahne olurken, Bahreyn’de Filistin yanlısı göstericiler İsrail büyükelçiliğini ateşe verdi.

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı “Aksa Tufamı” operasyonundan sonra İsrail’in karşılığı sert olmuş, Gazze’yi bombalamaya başlamış ve çoluk çocuk, kadın demeden masum sivilleri katletmişti.

İsrail’in özellikle hastane ve okulları bombalaması ve 500’e yakın insanı göz göre katletmesi, bütün dünyanın ayaklanmasına sebep oldu. Batılı Devlet adamları, yaptığı açıklamalar ile israil’e desteklerini bildirirken, Fransa dahil  birçok ülkede halk, sokaklara dökülerek Filistin’e destek gösterileri düzenliyorlar.

ABD’DE PROTESTO

ABD’nin bunak başkanı Biden’ın İsrail’i ziyaret esnasında, İsrail’e yardım sözü vermesi ve yardımı Kongreye sunacağım demesinden sonra, San Francisco kentinde ABD‘nin İsrail yardımlarını durdurma çağrısında bulunmak ve İsrail‘in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için gösteri düzenlendi.

ARJANTİN VE EKVADOR

Güney Amerika ülkelerinden Arjantin ve Ekvador’da, Filistin’e destek ve dayanışma gösterileri düzenlendi.

Başkent Buenos Aires’teki Filistin Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi, Siyonist  İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Filistin bayrakları da taşıyan göstericiler, “Özgür Filistin” ve “Soykırım” yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Ekvador’un başkenti Kito’da ise göstericiler, İsrail Büyükelçiliği önüne yürüyerek, ABD bayrağını yaktı ve İsrail’in Gazze saldırılarına tepki gösterdi.

Ekvador Müslüman Toplumu Temsilcisi David Rodriguez yaptığı basına açıklamasında, Filistin halkının  yıllardır İsrail ve ABD’den büyük darbe aldığını söyledi.

Eyleme Ekvador Komünist Partisi (PCE) temsilcilerinin de gösterilere destek verdiği öğrenildi.

FAS’TA GAZZE’YE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Rabat’taki Birleşmiş Milletler binası önünde bir araya gelen kalabalık bir topluluk, İsrail’in Gazze’ye ve özellikle de yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

İsrail’in Filistinlileri Gazze Şeridi’nden tehcir etme planını da protesto eden Faslılar, “Fas ve Filistin halkı bir millettir”, “Halk Filistin’in özgürlüğünü istiyor” ve “Ey şehitler rahat uyuyun, mücadeleyi biz sürdüreceğiz” şeklinde sloganlar attı.

BREZİLYA’DA FİLİSTİN’E DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla Filistin’e destek mesajı vererek İsrail’in askeri eylemlerini protesto etti.

İSVİÇRE’DE DE, İSRAİL’İN GAZZE’YE YÖNELİK SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

İsviçre’nin Lozan kentinde toplanan kalabalık, Filistin için destek gösterisi düzenlendi. Bu gösteride de İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Şehrin Place de la Riponne meydanında toplanan yaklaşık 5 bin kişi, İngilizce, Fransızca ve Arapça Filistin’e destek sloganı atarak şehir merkezine yürüdü.

Yaklaşık 3 saat süren gösteri nedeniyle Lozan’da şehir merkezinde geniş güvenlik önlemi alındı.

SLOVENYA’DA FİLİSTİN’E DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Slovenya’nın başkenti Lubliyana’da Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Bayrak ve pankart taşıyarak slogan atan yüzlerce gösterici, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

SELANİK’TE FİLİSTİN’E DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Yunanistan’ın Selanik kentinde Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Aristotelous Meydanı’nda bayrak ve pankart taşıyarak slogan atan binlerce gösterici, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.