islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Dünyanın en hayırsever milyarderi Hindistanlı bir Müslüman

Dünyanın en hayırsever milyarderi Hindistanlı bir Müslüman
Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın en zengin iş adamlarından birisi olan Azim Premji kendisinin bağış ahdıyla dünyanın dikkatini çekiyor. Yazılım endüstrisinde meşhur olan Hindistan’ın Yazılım Çarı lakabıyla bilinen Azim Premci Güney Asya’nın en iyi yazılım şirketlerinden olan Wipro’nun kurucusu. 2013’te servetin yarısından fazla  bağış yapmaya karar veren şimdiye dek yaklaşık 168 milyar TL bağış yapmış. Wipro şirketinde bugünkü 64 milyar TL değerinde olan yüzde 34 hissesini de bağış yapmaktadır. Bağışların çoğu kendisi kurmuş Azim Premji Vakfı’yla Hindistan’daki eğitim sistemi güçlendirmek için harcamakta.

Hindistan’ın ekonomi merkezi Mumbai’de (Bombay) zengin bir Müslüman ailesinde büyüyen Azim Haşim Premci,  seksenlerde kurduğu yazılım şirketi Wipro’nun zenginleşmesiyle ülkenin en başarılı iş adamlarından birisi oldu. Ama sadece şahsın zengilenmesin ötesinde toplumun güçlendirmesi de hayal eden Azim Premci sürekli bağış yaparak ülkenin ve dünyanın dikkatini çekmekte. En son servetin yarısından fazla bağışlayıp Hindistanın en hayırsever insanı oldu. Dünyayı sarsan Kovid-19 mücadelesi için de 1100 kror rupi, yani yaklaşık bir milyar TL değerinde bağış yaparak dünyada Korona’ya yönelik en çok bağış yapan insanlar arasında üçüncü sırada yer almıştı.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.