islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5154
EURO
34,8500
ALTIN
2.429,09
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Dünyayı Bekleyen Felaket, Hammade Yokluğu

Dünyayı Bekleyen Felaket, Hammade Yokluğu

Rusya, elindeki doğalgazdan sonra demir çelik hurdalarını da diplomatik silah olarak kullanmaya başlıyor. Demir hurdası fiyatlarını yüzde 100’leri aşan fiyatlara getiriyor.

Rusya Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Viktor Yevtukhov, Rusya’nın, artan hurda fiyatları zemininde demir hurda için minimum ihracat vergisi seviyesini ton başına 70 Euro’dan 100 Euro’ya çıkarmayı önerdiğini söyledi.

Yevtukhov, Hurda demir ihracat vergisinin bu yıl iki kez arttığını ve şu anda ton başına 70 Euro olduğunu hatırlattı. Bakan Yardımcısı, bunun ülkeden ihracat hacmini azaltmayı ve böylece maliyeti üçte iki metalden oluşan yaz aylarında inşaat demiri fiyatını sabitlemeyi mümkün kıldığını kaydetti.

Yevtukhov, “Bu önlem şimdiden etkinliğini gösterdiğinden ve bugün dış piyasada hurda fiyatlarında bir artış daha gözlendiğini de dikkate alarak, bir sonraki aşamayı uygulamayı ve vergiyi ton başına 100 €’ya çıkarmayı uygun görüyoruz, ” dedi.

27 Ekim 2021’de, Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın metalurji tesisleri sahibiyle yaptığı bir toplantıda, verginin 100 Euro veya daha fazlasına çıkarılması planlarının açıklandığı, daha önce, Başkan Viktor Kovshevny’nin bir mektubunda bildirilmişti. Rus Ulusal Hurda İşlemcileri birliği RUSLOM da vergi zammı olayını doğruladı.

Bu arada Rus İtar Tass haber ajansının geçtiği bir habere göre ise bu verğinin 100 Euorayo aşacağı yönünde bilgilere yer verdi.

Rusya Federasyonu hükümetinin 25 Haziran’da yayınlanan kararnamesine göre, Rusya’dan yapılan demirli metal hurda ihracatı üzerindeki vergi, altı ay boyunca ton başına 70 Euro’dan az olmamak üzere %5 arttırmıştı. şimdiki artış oranı ise yüzde 50’yi buluyor.

Metaller üzerindeki görevler

Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, fiyatların daha da artması durumunda bir dizi metal ürüne yönelik ihracat vergilerini sürdürme veya artırma olasılığını değerlendirmeyi öneren Yevtukhov, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üreticilerin iç piyasada fiyatlarının yükselmeye devam etmesi durumunda, belirli türdeki metal ürünlerin ihracatında ihracat gümrük vergilerinin sürdürülmesi (artırılması dahil) konusunu değerlendirmenin mümkün olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bakan yardımcısı, yetkililer tarafından alınan bir dizi önlemin metal fiyatlarının istikrar kazanmasına yardımcı olduğunu, ancak Ekim ayında inşaat demiri fiyatlarının keskin bir şekilde arttığını açıkladı. “Alınan tedbirler, yaz sonu ve sonbahar başında demir cevheri ve sıcak haddelenmiş çelik fiyatlarının istikrara kavuşmasını sağladı. Buna rağmen, Ekim ayında nihai tüketiciler arasında inşaat demiri fiyatlarında yine keskin bir artış kaydedildi.” dedi.

Yevtukhov, “İnşaat demiri fiyatlarındaki yeni dalgalanma, diğer şeylerin yanı sıra, tüccarların spekülatif politikasından kaynaklanıyor. Hacimleri satın alıyorlar, marjlarını rehin veriyorlar ve şişirilmiş fiyatlarla satıyorlar.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.