islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
ALTIN
2.420,94
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Vah insanoğlu vah!

Vah insanoğlu vah!
11 Kasım 2021 10:52
A+
A-

Mirat Haber · Vah insanoğlu vah

 

Dr. Vehbi KARAKAŞ

Arkadaşıma: 

Akşam ezanı okundu. Allah’tan sana ve bana davet geldi. Haydi akşam namazını beraber kılalım, dedim. Arkadaşım çok yorgun olduğunu söyleyerek: 

-Sen kıl, dedi. Hem benim ve hem de Rabbülâlemîn’in davetini geri çevirdi. Ben de yalnız başıma namaza durdum. Görünürde yalnız namaz kılıyordum, ama hiç te yalnız değildim. Çünkü o an hem melekler hem de kâinattaki bütün varlıklar benimle beraber namaza durmuştu. Veya ben onlarla beraber namaza durmuştum. Çünkü kâinat ve içindeki varlıklar 24 saat, her an namazdalar, yani hepsi görevlerinin başında bulunmaktadır. Görev kaçkını tek varlık, ne yazık ki sadece insanların içinden çıkmaktadır. 

Ben namazı bitirmek üzere iken bir telefon geldi. Arkadaşları, benim arkadaşımı plesteyşın oyunu oynamaya davet ediyorlardı. Arkadaşım hemen fırladı. Kendi kendime söylendim: 

-Vah insanoğlu vah! Yorgunluğunu bahane ederek Alemlerin Rabbi’nin davetine icabet etmiyorsun, arkadaşlarının davetine koşarak gidiyorsun. Hem de arkadaşların davetine icabette yüzde yüz zaman kaybı ve zarar, Allahın davetine icabette ise yüzde yüz kâr ve cennet varken. Bu halinle sen nasıl cenneti bulacaksın ve nasıl cehennemden kurtulacaksın be kuzum? Allah koca bir kâinatla sana hizmet veriyor, sen her gün Allah’ın verdiği 24 saatlik ömürden beş-on dakikayı Allah’a ayırmıyor, bunca iyiliğine karşılık şükür ve teşekkürünü O’na sunmuyorsun. Bu saygısızlığının ve nankörlüğün cezasız kalacağını sanıyorsan yanılıyorsun be kuzum! Yapma. At şu tembelliği üstünden. Beş vakit namaza başla. Ana-babana, eşine, çocuklarına ve çevrene sevgi, saygı ve merhamette kusur etme. Allah seni cennet için yarattı. Kendi ellerinle kendini cehenneme atma be kuzum. Bu söylediklerimi tutacağının müjdesini bana verirsen, Vehbi Koç’un servetinden daha büyük bir servet vermiş gibi sana minnettar olacağım. Kitaplarımdan sana hediye göndereceğim. Bu hizmetle kazanacağımız manevî sevap ve servet, dünya zenginlerinde yok. Delilim, Peygamberimizin (sas) Hz. Ali’ye (ra) söylediği sözdür. Buyurmuş ki Allah Rasulü Efendimiz (sav): 

“Ey Ali! Bil ki, senin elinle bir insanın hidayet bulması, (İslam’la şereflenip namazla nurlanması) senin için insanların sahip olduğu en büyük, en değerli servetlerden daha büyük bir servettir.”[1] (veya) Bir insanın hidayeti için sabah veya akşam Allah yolunda yürümek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden”.[2], dünya ve içindeki her nimetten daha hayırlıdır.”[3] 

[1] Bkz. Müslim, Fezailü’s-Sahabe, 34. 

[2] Bkz. Buhari, Cihad, 5. 

[3] Bkz. Buhari, Cihad, 6. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.