islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2681
EURO
34,7835
ALTIN
2.397,27
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Düşen F-35 Uçağında Rusya Paniği: İngiliz Ordusu Alarmda

Düşen F-35 Uçağında Rusya Paniği: İngiliz Ordusu Alarmda
18 Kasım 2021 16:27
A+
A-

İngiltere’ye ait bir F-35 jeti Akdeniz üzerindeki rutin operasyonlar esnasında denize düştü. İngiliz basını Kraliyet Donanması’nın F-35 jetinin enkazına Rusya’dan önce ulaşmak için yarıştığını duyurdu.

İngiltere’ye ait bir F-35 jetinin Akdeniz üzerindeki rutin operasyonlar sırasında denize düştüğü bilgisi alındı.

Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “HMS Queen Elizabeth gemisinden kalkan uçağın pilotunun bu sabah Akdeniz’deki rutin uçuş operasyonları sırasında kendini fırlattığı” ifade edildi.

Amaç Rusya’nın Eline Geçmemesi

İngiliz basını Kraliyet Donanması’nın F-35 jetini enkazına Rusya’dan önce ulaşmak için alarma geçtiğini duyurdu.

Aynı haberlere göre, uçaktaki teknoloji, F-35B’nin görülmeden süpersonik hızlarda uçmasını sağlayan çok gizli radar ve sensörleri kendisinde barındırıyor.

İngiliz Silahlı Kuvvetleri dün gece, uçağının parçalarının Rus donanması tarafından bulunmaması kurtarmak için büyük bir çaba sergiledi.

Daily Mail’in verdiği habere göre, uçağın enkazına Çarşamba günü öğleden sonra ulaşıldı. Fakat konu yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Pilot Güvende

Daha önce kaza ile ilgili açıklama yapılmış ve pilotun güvenli şekilde gemiye geri döndüğü bilgisine yer verilmişti. Olaya yönelik soruşturma başlatıldığı ve bu nedenle daha fazla yorum yapılmayacağının da altı çizilmişti.

100 milyon sterlin değerinde olan uçak İngiltere’nin kaybettiği ilk F-35 uçağı olarak tarihe geçti.

ABD deniz ve hava kuvvetlerindeki F-16, A-10, F/A-18 (yeni olan E/F “Super Hornet” varyantları hariç), AV-8B’leri İngiltere ise Harrier’ları bu uçak ile değiştiriyor.​

Bu uçaklar F-22 uçaklarında kullanılan teknolojilerden faydalanılarak üretiliyor.

Radardaki izi F-22 kadar küçük olmasa dahi günümüz uçaklarına nispetle düşüktür. Bunu sağlamak için silah istasyonları gövdenin içine saklanmış, daha keskin geometriye sahip bir gövde tasarlanmış, kompozit malzemelerin kullanımı artmış ve özel RAM (Radar Absorbing Material) boyama yapılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.