islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5608
EURO
34,8287
ALTIN
2.417,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Düşmanı Tespit Edip Kendi Vuracak!

Düşmanı Tespit Edip Kendi Vuracak!
11 Mayıs 2022 15:32
A+
A-

Kızılötesi Füze İkaz Sistemi (KÖFİS) Projesi başlatıldı. Proje kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı için geliştirilen KÖFİS Sistemi’nden gelen ikazın ardından hava aracı, flare karşı tedbir mühimmatı atışını otomatik olarak gerçekleştirebilecek.

Kızılötesi Füze İkaz Sistemi (KÖFİS) Projesi, 15 Ekim 2021 tarihinde imzalandı.

Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK)’nde alınan kararın ardından başlatılan proje kapsamında ana yüklenici TUSAŞ oldu.

Proje ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklara takılmak üzere milli imkanlarla Kızılötesi Füze İkaz Sistemi geliştirilecek.

KÖFİS Projesi kapsamında ASELSAN MGEO ise projede ana alt yüklenici sıfatıyla görev alacaktır. Projenin diğer paydaşları ise ASELSAN REHİS, TÜBİTAK BİLGEM İLTAREN, EHSİM, 1. HBFM ve 2. HBFM olacaktır.

Askeri hava araçlarına yönelen Kızılötesi (IR) ve Görüntüleyici Kızılötesi (IIR) arayıcı başlıklı füzelerin tespitini gerçekleştiren kızılötesi ikaz sistemleri, öz savunma kabiliyeti açısından kritik öneme sahip.

KÖFİS Sistemi ile Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki uçaklarda kızılötesi füze kapasitesinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. KÖFİS Sistemi’nden gelen ikazın ardından hava aracı, flare karşı tedbir mühimmatı atışını otomatik olarak gerçekleştirebilecek.

En önemlisi ise mürettebat, kendisine yönelen tehdidin varlığından haberdar olduğu için kaçmakaçınma manevralarını uygun zamanda gerçekleştirebilecek.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.