islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5541
EURO
34,8837
ALTIN
2.430,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Ebubekir Sofuoğlu kimdir?

Ebubekir Sofuoğlu kimdir?

Ebubekir Sofuoğlu kaç yaşında aslen nereli?

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, aslen Trabzonlu Sofuoğulları ailesinden olup Sakarya’da doğup büyümüştür ve hala bu ilde yaşamaktadır. 1968 yılında Adapazarı’nda doğmuş, Sakarya’da okuduktan sonra Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde lisans eğitimini bitirdi. Yüksek lisans tezini Nizâm-ı Cedit döneminde Osmanlı sosyal düzeni tezi ile İstanbul Üniversitesi’nde yapıp, 1998 yılında Yeniden Yapılanma Sürecinde Islahatların Yeri ve 1. Meşrutiyet başlıklı tez ile doktorasını Sakarya Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Hendek Meslek Yüksek Okulunda 2004 yılında yardımcı doçentliğe, 2008 yılında da doçentliğe yükselmiş, 2009 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 2013 yılında profesörlük unvanını almıştır. Sofuoğlu Balkanlarda araştırma çalışmaları yapmış, geçen zamanda pek çok yayın ve kitabı basılmıştır. İngilizce, Rusça, Arapça ve Boşnakça dillerinde eğitim almış tarih profesörü, evlidir ve 4 çocuk babasıdır.

Ebubekir Sofuoğlu beş yıldır televizyon kanallarında programlarda tarih, siyaseti uluslararası ilişkiler ve toplum konusunda misafir konuşmacı olarak yer almaktadır. Bu konuşmaları özellikle seküler kesim tarafından tepki almaktadır. Son dönemde İstanbul Sözleşmesinin toplum ve aile düzeninde tahribatı ve misyoner zihniyetli ilahiyat akademisyenleri üzerinde konuşan Sofuoğlu, siyasi konularda da çoğu zaman kuvvetle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakını savunmakta, CHP politikalarını eleştirmektedir. Misyoner İlahiyatçılar kitabının lansmanı yapılmak üzereyken başlayacakken Ebubekir Sofuoğlu’na üniversiteler çevresindeki apart yerleşimlerde ahlaki sorunlarla ilgili sözleri nedeniyle son günlerde bir linç kampanyası başlatılması üzerinde üniversite rektörü de bir soruşturma başlatılacağını ilan etmiştir.

Mirat Haber Ajansı

Yorumlar
  1. Zahide Teyfikoğluu dedi ki:

    Ebubekir Sofuoğlu yalnız değildir

  2. Zahide Teyfikoğlu dedi ki:

    Ebubekir Sofuoğlu haklıdır