islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Efsanenin (!) Ölümü

Efsanenin (!) Ölümü
30 Kasım 2018 19:30
A+
A-

Naim Süleymanoğlu öldü

28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türk sporunun önemli ismi Naim Süleymanoğlu (50), Edirnekapı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

YORUMUMUZ

Hatasız insan yoktur. Hastalık Mümin için tövbe vesilesidir. Bağışlanma sebebidir. Mânen derece artışıdır. Allah rahmet eylesin. Neticede dünya çapınca erdemleri değil ağırlıkları kaldırdı. Bir sporcunun olabileceği kadar ünlendi. Hastalığı ile Cumhurbaşkanımız ilgilendi. Cenazesine başbakanımız katıldı. İstanbul müftüsü cenaze namazını kıldırdı. Daha açık bir ifadeyle insanlar katında büyüdü. Ama yaşantısı sebebiyle Allah katında küçüldüyse bunların hiçbir faydası yok.

Hürriyet’in attığı başlık dikkatimi çekti: Efsanenin Ölümü. Her efsane yıkılmaya mahkum. Zirveden düşme kaçınılamaz bir kader. Hangi ihtişam varlığını koruyabildi. Her şey ölüm komasına girinceye kadar. İnsanoğlu bunu bir bilebilse. Dünyada da rahat edilecek.

Her Yükselttiğini Alçaltmak Allah’ın Yasasıdır

Peygamberimiz at ve deve yarışları düzenler, birincileri ödüllendirirdi. Allah şanını artırsın, Onun Gadba adlı devesi de yarışlara katılırdı. Gün geldi, Medine dışından gelen bir çöl adamının devesi Gadba’yı geçiverdi. Sahabilerinin çok üzüldüğünü görünce Peygamberimiz şöyle buyurdu:

Her yükselttiğini alçaltmak Allah’ın yasasıdır. 

Kendisi de ölümü tadacak olacak olan Dünya da zevale mahkum. Onda kalıcı olan ne var ki yüceliğini koruyabilsin.

Ama İslâmi çizgide inanan ve yaşayan için düşüşler geçicidir. Ebedi hayat daha bir ihtişamlı ve de ebedî olacaktır. Cennetler bizi bekliyor:

İslâmî ölçülere göre inanan ve yaşayanlar için nimetlerle dolu Cennetler vardır. Orada ebedî olarak kalacaklardır. Bu Allah’ın mutlaka gerçekleşecek  vadidir. O karşı konulamaz güç sahibi  ve her  şeyi yerli yerinde yapandır.” (Lukman 31/ 8,9)

Ali Rıza DEMİRCAN

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.