islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ekolojik Felaket: Deniz Yaşamı Sona Erdi

Ekolojik Felaket: Deniz Yaşamı Sona Erdi

Mirat Haber Ajansı

Rusya’nın Pasifik kıyılarındaki Kamçatka bölgesindeki kirlilikten etkilenen sularda neredeyse tüm deniz tabanında yaşayan yaşam yok oldu. Çevreciler, ekolojik bir felaket ve deniz hayvanlarının açıklanamayan toplu ölümü konusunda alarm verdi. Halaktırski sahiline vuran ahtapotlar, büyük balıklar, deniz kestaneleri ve yengeçler hafta sonu boyunca sosyal medyada viral oldu. Kamçatka valisi Vladimir Solodov, yetkililerin insan yapımı kirliliği, doğal olayları hatta volkanik bir depremi toplu ölümlerin olası nedeni olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Avacha Körfezi’ndeki deniz tabanındaki deniz yaşamının %95’inin öldürüldüğünü, bilim adamları bölgeye su örnekleri toplamak, ölü yaban hayatı aramak ve bir araştırma dalışı yapmak için yapılan bir keşif gezisinin ardından söyledi. Bazı büyük balıklar, karidesler ve yengeçler hayatta kaldıysa da bunların sayısı çok az. Bunula beraber büyük deniz hayvanları veya kuşların toplu ölümünü gözlemlemediler. Bilim adamları, zehirlenme altındaki alanın inceledikleri alanlardan çok daha büyük olduğuna inandıklarını söylediler. Petropavlovsk-Kamçatski bölgesi yakınlarında bulunan Kozelski ve Radiginski askeri test alanlarının yakınındaki suları, bir haşerat öldürücü sızıntısının toplu ölümlere neden olup olmadığını belirlemek için özel bir komisyon oluşturdu. Yerel sörfçüler ve yüzücüler, üç hafta önce suya girdikten sonra göz ağrısı, boğaz ağrısı, kusma ve ateş yaşadıklarını bildirdiklerinde potansiyel bir sorun ortaya çıkmıştı. Uluslararası çevreci örgütler, Halaktırski sahilinden su numuneleri üzerinde yaptığı testlerin normalden dört kat daha yüksek petrol seviyelerini ve normalden 2,5 kat daha yüksek toksik organik bileşik fenol seviyelerini gösterdiğini bildirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.