islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
ALTIN
2.509,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ekonomi Dizginlerine Berat Albayrak Yerine Lütfi Elvan

Ekonomi Dizginlerine Berat Albayrak Yerine Lütfi Elvan

Mirat Haber Ajansı

Dün gece yapılan açıklamada Pazar gecesi bir Instagram mesajıyla görevinden istifa eden Ekonomi’nin balındaki Berat Albayrak’ın istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiği ve onun yerine daha önce başbakan yardımcılığı ve ekonomi alanında bakanlık yapmış olan Lütfi Elvan’ın getirildiği resmi olarak bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sabah Anıtkabir töreninde yanına yeni bakanını alarak bu gelişmeyi teyit etmiş oldu. Erdoğan ailesinin damadı olan Berat Albayrak’ın beklenmedik ve kayınpederinden onay almadan yaptığı sert hamlenin ardından nerede olduğu ve bundan sonra ne yapacağı konusunda bir bildirim yapılmadı.

Albayrak, son dönemde doların anormal yükselişi, ekonomik sorunlar konusunda halkın abarttığı söylemi ve devlet kademelerinde kendisine bağlı bir kadrolaşma yaptığı konusunda eleştiriler almaktaydı. Kendisine yakın olmayan bir Merkez Bankası başkanı ataması sırasında kendisine danışılmamasının Cumhurbaşkanı’nın güvenini yitirdiği izlenimi vermesi üzerine istifa ettiği belirtilmekte. Daha önce de birkaç kez benzer olay yaşanmış, örneğin görevinin ilk zamanlarında bir danışmanlık firmasına geniş yetkiler vermesi kayınpederinin tepkisini çekmişti. Mektubunda da FETÖ bağlantılı kadrolardan yararlandığı suçlamalarına, istifa mektubunda son dönemde kimin FETÖ’cü olup olmadığının karıştığı anlamına gelen “at izi it izi” ifadesini kullanması da kadrolarına gelen eleştirilere karşı bir savunma ifadesi olarak yorumlandı. Yeni atanan bakan Elvan, Erdoğan’a sadık bir isim olarak bilinmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.