islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
ALTIN
2.439,53
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

El Kaide Mali şubesi Fransız askerlerinin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi

El Kaide Mali şubesi Fransız askerlerinin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi
Mirat Haber Ajansı

El Kaide’nin Kuzey Afrika’daki kolu, iki Fransız askerinin öldürülmesinin sorumluluğunu üstlendi. Fransız askerler Doğu Mali’de zırhlı araçlara el yapımı bir patlayıcı cihaz çarptığında ölmüşlerdi. Patlama meydana geldiğinde askerler, Menaka’nın doğu bölgesinde keşif ve istihbarat toplama görevindeydiler. Saldırı, Fransa’dan diğer üç askerin benzer şekilde öldürülmesinden sadece günler sonra geldi. İslam’ı ve Müslümanları Destekleme Grubu (GSIM) olarak bilinen El Kaide şubesi, araç geçerken “patlayıcıyı patlattığını” bildirdi. GSIM’in propaganda platformu el-Zallaka tarafından Pazartesi akşamı yapılan açıklamada, Fransız ordusunun bir haftadan kısa bir süre içinde beş kişinin öldüğü iddia edildi.

50 Fransız  asker öldürüldü

Son ölümler, Fransa’nın silahlı grupları geri püskürtmek için 2013’te ilk müdahalesini yaptığından beri Batı Afrika ülkesinde öldürülen Fransız askerlerinin sayısını 50’ye çıkardı. Site İstihbarat Grubu’nun da bildirdiğine göre GSIM, Nijer’in batısındaki iki köyde 100 sivilin “ayrım gözetmeksizin” öldürülmesini kınadı. GSIM, bu saldırının her kim yaptıysa, Fransız işgalcilerin ve suçlu milislerin katliamlarından farklı olmadığını söyledi. Grup, “cihadının” halkın aleyhine dönmediğini ve misilleme sözü verdiğini belirtti. Grup, bölgedeki rakibi olan ve son aylarda şiddetli çatışmalar yaşadığı Büyük Sahra İslam Devleti’nden (EIGS) bahsediyor görünüyordu.

Bir yıl önce, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, EIGS’yi Sahel bölgesindeki bir numaralı düşman olarak belirlemişti. Ancak o zamandan sonra bu sefer de GSIM’in gücü arttı ve Kasım ayında Fransa’nın Barkhane kuvvet komutanı Marc Conruyt, grubu bölgedeki en tehlikeli grup olarak nitelendirdi. Fransa’nın Barkhane operasyonu, Sahel bölgesine yayılmış 5.100 askerden oluşuyor. G5 Sahel grubunu oluşturan Moritanya, Çad, Mali, Burkina Faso ve Nijer’den askerlerle birlikte silahlı gruplarla savaşıyorlar.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.