Gündem

EMİRATES GAYRİMENKUL MISIR’DAKİ YENİ YATIRIMLARINI ERTELİYOR

Ed-Dar Real Estate’in Finans Direktörü ve Sürdürülebilirlik Sorumlusu Faysal Feleknaz, Mısır’daki durum istikrara kavuşana kadar emlak grubunun bu bölgedeki yatırımlarını erteleyeceğini söyledi.

Ed-Dar ve ADQ Holding Corporation (Abu Dabi’deki egemen servet fonlarından biri), 2021’de Sixth of October Development and Investment Company’nin (SODIC) hisselerinin yaklaşık %85,5 oranındaki hissesini 6,1 milyarlık Mısır poundu (198 milyon dolar) karşılığında satın aldı. O zamanki miktar yaklaşık 387 milyon dolara eşitti.

SODIC’e yatırım yapmak, şirketin Mısır’daki emlak faaliyetlerini genişletmek için bir başlangıç ​​noktasıydı.

Feleknaz, bir medya müdahalesi esnasında “Projeleri başlatırken çok temkinli bir yaklaşım izliyoruz.” dedi. Peşi sıra şu cümleleri de sözlerine ekledi:  “İşler biraz da olsa istikrarlı olmayana kadar buradaki emlak işlerine daha fazla para yatırmayacağız”. Öte yandan şirketin uzun vadede Mısır’daki duruma ilişkin iyimser bir bakış açısına sahip olduğuna da dikkat çekiyordu.

Ed-Dar, Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası hakkında Mısır pazarında uzun vadeli bir stratejik yatırımcı olma taahhüdünü teyit eden bir açıklama yaptı.

Körfez şirketleri, kurumsal ürün ve hizmetler için geniş bir pazar sağlayan Mısır’da genişleme fırsatları arıyor. Geçen Nisan ayında, holding şirketi Mısırlı şirketlerde yaklaşık 1,85 milyar dolar değerinde hisse satın aldı.

Ancak devam eden ekonomik ve finansal baskılar, bazı yatırımcıların Mısır’daki planlarını geçici olarak askıya almasına neden oluyor.

Feleknaz, Riyad ve Cidde’deki potansiyel fırsatlar ve tüm varlık sınıflarının mevcut düzeyi göz önüne alındığında projeleri ve varlıkları için Abu Dabi’yi merkez olarak belirlemiş olan ed-Dar’ın Suudi Arabistan’da da genişleme arayışında olduğunu söyledi.

Ed-Dar, ilk çeyrekte yıllık %22 artışla 836 milyon dirhem (228 milyon $) net kar bildirirken, gelir %14 artışla 3.1 milyar dirheme ulaştı.

https://www.aljazeera.net/ebusiness/2023/5/4/%D8%A7%D9%84%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%82%D8%A7%D8%B1%D9%8A%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%A5%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D9%8A%D8%A9-%D8%AA%D8%A4%D8%AC%D9%84

 

Recent Posts

  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

28 dakika ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

1 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

3 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

4 saat ago
  • Gündem

Avrupa’da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu

Avrupa'da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu... Kayıp Göçmen Çocuklar: Avrupa'da Artan Bir…

5 saat ago