islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
35,0186
ALTIN
2.452,62
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Emre Özpeynirci’nin Bor Mobil ile ilgili Algı Çalışması sert kayaya çarptı!

Emre Özpeynirci’nin Bor Mobil ile ilgili  Algı Çalışması sert kayaya çarptı!
4 Ocak 2022 13:19
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan tokat gibi ‘Bor mobil’ cevabı

Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından, Bor mobil araçla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da bulunduğu bir fotoyu paylaşarak “Bu araç neden hiç bir geliştirme yapılmadan her yıl yeniden yeniden sahaya sürülüyor” sözleriyle algı yapmaya çalıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan, Emre Özpeynirci’ye tokat gibi yanıt geldi. Bakan Varank “Çünkü o araç ticari bir ürün olarak değil, bilim fuarlarında/bilim şenliklerinde gençlere farklı yakıt pili teknolojilerini öğretmek için sergileniyor. Belli ki sizin gibilere özel açıklama yapmak lazım. Yoksa gençler sizden çok daha kolay anlayabiliyor” dedi. Gazeteci Emre Özpeynirci’nin algı çalışması sert kayaya çarptı. Bor mobil ile ilgili yanlış bilgiler üzerinden bir paylaşımda bulunan Özpeynirci’ye cevabı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi.

ANLAMADIĞIM NOKTA’ DEDİ AMA…
Özpeynirci “Yaklaşık 10 yıldır hemen hemen her sanayi ve enerji bakanının test ettiği ‘Bor Mobil’ isimli borla çalışan prototip bir aracımız var. Anlamadığım nokta bu araç neden hiç bir geliştirme yapılmadan her yıl yeniden yeniden sahaya sürülüyor diyerek bir paylaşımda bulundu.

SİZİN GİBİLERE ÖZEL AÇIKLAMA YAPMAK LAZIM!’
Bu algı paylaşımının ardından Bakan Varank “Çünkü o araç ticari bir ürün olarak değil, bilim fuarlarında/bilim şenliklerinde gençlere farklı yakıt pili teknolojilerini öğretmek için sergileniyor. Belli ki sizin gibilere özel açıklama yapmak lazım. Yoksa gençler sizden çok daha kolay anlayabiliyor!” sözleriyle Özpeynirci’ye konu hakkında yanlış bilgilere sahip olup yorumda bulunduğunu hatırlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.