islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6013
EURO
34,8092
ALTIN
2.492,47
BIST
9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

En mutsuz öğrenciler yetiştirmede birinciyiz

En mutsuz öğrenciler yetiştirmede birinciyiz

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) 2015 yılına ait Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) “Öğrenci Ferahı” araştırmasına göre en mutsuz öğrenciler Türkiye’de.

“Öğrenci Refahı” temalı rapor için, 72 ülkede 540 bin öğrencinin okul performansları, arkadaşları ve öğretmenleri ile ilişkilerini, okul dışında nasıl zaman geçirdiklerini ve aile ortamları mercek altına alındı. Buna göre, Türkiye; ‘Hayat Memnuniyeti’ sıralamasında 10 üzerinden 6.12 puanla son sırada yer aldı. PISA verilerine göre, Türkiye’de 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin % 28,6’si hayatından hiç memnun değil. Bu oran % 11,8’lik ortalamanın neredeyse üç katı. Hayatından çok memnun olduğunu söyleyen öğrenci oranı da % 26,3 ile yüzde 34’lük OECD ortalamasının gerisinde.

‘Sınava iyi hazırlanmasına rağmen çok kaygı duyduğunu’ söyleyen öğrenci oranı 58,8 olurken, % 56’sı ders çalışırken stres yaşadığını’ belirtti. Buna göre Türkiye, İtalya’nın ardından öğrencilerin ders çalışırken en fazla kaygı duyduğu ikinci ülke oldu.

Türkiye’de ‘Bir ayda birkaç kez herhangi bir zorbalığa maruz kaldığını’ söyleyen öğrenci oranı % 18,6 oldu. Bu oran, OECD ortalamasının altındadır. Ayrıca Türkiye’de öğrencilerin yüzde 61,4’ü kendilerini okula ait hissettiklerini belirtti. Türkiye bu oranla % 73’lük OECD ortalamasını yakalayamadı. Fransa % 41 ile öğrencilerin kendini okula en az ait hissettiği ülke olurken, İspanya % 87,2 ile ilk sırada yer aldı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.