islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3535
EURO
35,1812
ALTIN
2.324,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

EN SON HABER’LE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ METAVERS VE HAC KONULU RÖPORTAJ

EN SON HABER’LE GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ METAVERS VE HAC KONULU RÖPORTAJ
8 Şubat 2022 14:29
A+
A-

En Son Haber’le Metaverse ile hac ziyareti olur mu ve ya caiz mi başlıklı röportaj 

 

Metaverse yani sanal gerçeklik gözlükleriyle izlemede  bilgi alınabiliyor ve ruhsal coşku sağlanabiliyorsa da haç ve umre  fiilleriyle ilgili hiçbir işlem yapılmamaktadır, yapılamaz da.

Çünkü hac ve umre her hangi bir yerde değil insanlık hayatının başladığı Mekke’de;   Mina – Müzdelife – Arafat ve Kâbe çevresinde yapılmaktadır.

Kişi ihramlanacak, bir tür insanlık kongresi olan Arafat Vakfesinde bizzat hazır bulunacak, insanlığın ilk mabedi olan Kâbe etrafında tavaf yapacaktır. Böyle yapılması Yüce Rabbimizin Kur’ani buyruğudur. Peygamberimizin uygulamasıdır.

 “Canlı Yayın Aracığıyla Mescid-i Haram’da /Kâbe’de Kılınacak Namazlara Uymak”    

Dünyanın bütün coğrafi bölgelerinden, kendisinde kılınacak, cemaat namazlarına uyulabilecek kutsal mekân olarak tavsif ettiğimiz Kâbe’nin bu özelliği ile ilgili yazdığımız ve son derece önemsediğimiz makaleyi aşağıda sunuyoruz:

Cemaat Namazlarının ve Dünya Ölçeğinde Birlikteliğin  Önemi

Renkleri, dilleri ve doğup yaşadıkları coğrafyaları farklı olsa da bütün Müslümanlar kardeştirler. Bu kardeşliği belirleyen Yüce Allah’tır.
Fertler, toplumlar ve devletler olarak Müslümanların İslâmî ilkeler çerçevesinde birleşmeleri, birbirlerini dost edinmeleri, ayrılıklara düşmemeleri, za’fa düşürücü eylemlerden kaçınmaları, sulh içinde yaşamaları, kendileri için güç kazanmaları ve aralarında yardımlaşmaları Kur’an ve Sünnet gereğidir ve ibadettir.

Dünya ölçeğinde iktisadi ve siyasi birlikteliklerin önem ve yaygınlık kazandığı devrimizde, yukarıda açıklanan vazifelerin bir gereği olarak Müslümanların da kültürel, iktisâdi ve siyasi bloklar oluşturmaları hayatî bir zarurettir. Muhtaç olduğu atılımcı aydınlarını ve yöneticilerini bir türlü yetiştiremeyen İslâm dünyası ne acıdır ki bu zarureti algılayamamaktadır. Ama bir yerden başlamak gerekir.

Mevcut imkanları değerlendirerek kültürel alt yapıyı oluşturmada sivil insiyatifler olarak bizler de görev üstlenebiliriz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.