islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Endonezya Çin’den Kaçanı Kapmaya Çalışıyor

Endonezya Çin’den Kaçanı Kapmaya Çalışıyor

Mirat Haber Ajansı

Endonezya hükümeti, Çin’den ayrılan işletmeleri kendi ülkesine çekmek ve Endonezya’ya yerleşmelerini kolaylaştırmak için özel bir görev gücü oluşturdu. Çin ile siyasi sorunların ardından Amerikan, Japon ve Güney Koreli şirketlerin Yatırım Koordinasyon Kurulu (BKPM) ile şu anda geliştirilmekte olan Merkezi Java’daki Batang ve Brebes sanayi bölgelerine taşınmaları konusunda görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor. BKPM başkanı Bahlil Lahadalia’ya göre, ajans bazı firmalar için ülkeye yerleşme sürecinin yüzde 60’ını tamamladı.

Görev gücünün kurulması, hükümetin COVID-19’un doğrudan yabancı yatırımlar üzerindeki ekonomik etkisini en aza indirme çabalarının bir parçası. Yıllık eksi %9.2 düşüşle 2020 yılının ilk çeyreğinde ekonomi yara aldı. Çin’de ilk kez tespit edilen koronavirüs salgını, projeler geciktikçe Endonezya’nın doğrudan yabancı yatırımını zayıflattı. Salgın küresel tedarik zincirlerini de bozdu ve bazı şirketlerin Çin’e olan ağır bağımlılıklarını sorgulamasını sağladı. Jakarta bu iki konuyu birleştirip bir avantaj elde etmeye çalışıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.